8.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, martie 2, 2024

Tinerii au obligația de a perpetua uriașa moștenire literară și spirituală primită de la Mihai Eminescu – Maria Stoian

Sănătate

Ziua de 15 ianuarie, aleasă ca Zi a Culturii Naţionale, reprezintă data naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889), jurnalist, poet, prozator, ales post-mortem membru al Academiei Române.

Este considerat de criticii literari poetul naţional al României, fiind supranumit „Luceafărul poeziei româneşti”, dar şi cel mai important reprezentant al romantismului din literatura românească.

Mihai Eminescu este primul scriitor autohton care a dus, prin opera sa, limba română la grad de artă, în condiţiile în care poezia românească, nesigură, se afla abia la începuturile sale. 

Despre Mihai Eminescu cuvintele sunt, de cele mai multe ori, de prisos, așa cum magistral sublinia și poetul Tudor Arghezi: „A vorbi de poet este ca şi cum ai striga într-o peşteră vastă…Nu poate să ajungă vorba până la el, fără să-i supere tăcerea. Numai graiul coardelor ar putea să povestească pe harpă şi să legene, din depărtare, delicata lui singuratecă slavă”.

La 173 de ani de la nașterea poetului-nepereche, sunt convinsă că fiecare dintre noi avem în continuare multe de învățat din maiestuoasele sale scrieri, unele dintre ele mereu actuale, iar tânăra generație are obligația de a duce mai departe imensa moștenire literară și spirituală primită de la Mihai Eminescu!

Deputat PNL Teleorman,

MARIA STOIAN

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole