17.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, aprilie 16, 2024

ZIUA PROTECȚIEI CIVILE DIN ROMÂNIA

Sănătate

În data de 28 februarie 2023, în România se aniversează 90 de ani de la înființarea Protecției Civile.
În această zi, în anul 1933, a luat ființă protecția civilă în țara noastră, prin Decretul Regal nr. 468, care aproba „Regulamentul de funcționare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene”, având ca scop limitarea efectelor bombardamentelor aeriene asupra populației și resurselor teritoriului, fie asigurându-le protecția direct, fie micșorând eficacitatea atacurilor.
Protecția Civilă, componentă a apărării naționale, cuprinde ,,un complex de măsuri pentru ocrotirea populației, a bunurilor materiale în caz de război, calamități sau catastrofe naturale și asigură condițiile necesare supraviețuirii acestora”.


Avem convingerea că fiecare cetățean trăiește un sentiment de siguranță știind că, zi de zi și clipă de clipă, suntem vegheați de apărători devotați care nu precupețesc nici un efort pentru a ne salva viața și avutul, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată când stihiile naturii s-au dezlănțuit și au afectat bunurile ori viața concetățenilor noștri.
Cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la înființarea Protecției Civile în România, am deosebita onoare și plăcere, ca din partea camarazilor mei – rezerviștii militari teleormăneni uniți și venerabilii veterani de război teleormăneni, să – mi exprim aprecierea sinceră la adresa activității pe care o desfășoară salvatorii teleormăneni și să îi felicit pentru rezultatele obținute în asigurarea protecției cetățenilor, a bunurilor și mediului împotriva efectelor negative ale situațiilor de urgență.
Tuturor salvatorilor civili și militari, le urez sănătate și fericire alături de cei dragi, succes deplin în activitatea dumnealor, dedicată exclusiv în slujba concetățenilor noștri.
La mulți ani, dragi camarazi!

Purtător de cuvânt,
Col.(r.) Orodel Emilian

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole