13.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 1, 2024

CEREMONIE MILITARĂ DEDICATĂ SĂRBĂTORIRII ZILEI PROTECȚIEI CIVILE

Sănătate

Ziua de 28 februarie 2023, a fost prilej de sărbătoare pentru Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență ,,Alexandru Dimitrie Ghica” Teleorman unde, începând cu orele 10.00, în incinta instituției din municipiul Alexandria, s-a desfășurat o ceremonie militară, publică, cu participarea unor invitați (oficialități județene și locale), a cetățenilor din municipiul reședință de județ, elevi ai claselor a XI și a XII-a din cadrul Liceului ,,Constantin Noica „, dar și a unui număr însemnat de părinți și rude ai ,,proaspeților” angajați ai inspectoratului (un număr de 32 de soldați profesioniști) care au depus jurământul de credință, la intrarea în rândurile forțelor armate.
Ceremonia a debutat cu prezentarea raportului (de către prim-adjunctul inspectorului șef, Lt.col. PÎNGĂ Florin) prefectului județului Teleorman, domnul Haralambie EPURE (care a salutat Drapelul de Luptă, a trecut în revistă subunitățile aliniate și a rostit formula de salut, către subunități).
În continuare a fost intonat Imnul Național al României.
Conform desfășurătorului (prezentat de către purtătorul de cuvânt, Lt.col. DRAGOMIR Gelu), principalele momente ale ceremoniei, au fost:
× Cuvântul de deschidere, prezentat de către primul adjunct al inspectorului șef, Lt.col. Pîngă Florin;
× Oficierea serviciului religios, de către preotul inspectoratului, plt.adj.șef RIZEA Florin (subofițer operativ în cadrul Detașamentului Alexandria, fiind hirotonit preot de către P.S. Galaction STÂNGĂ, Întâiul Episcop al Alexandriei și Teleormanului);
× Depunerea Jurământului Militar, de credință, de către un număr de 32 de soldați profesioniști, angajați recent din sursă externă;
× Rostirea de alocuțiuni de către domnii:
– Haralambie EPURE, Prefectul județului Teleorman
– Adrian-Ionuț GÎDEA, Președintele Consiliului Județean Teleorman
– Col. PĂUN Dan, Adjunctul inspectorului șef (care a dat citire Mesajului Inspectorului general al IGSU, General ** IAMANDI Dan-Paul);
– Col.(r.) SANDU Liviu-Sorinel, Președintele Fil.Jud.,,Mihai Viteazul”Teleorman a ANCMRR din MAI;
× Înaintarea în gradul militar următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, a unui număr de șase cadre militare, după cum urmează:

 • la gradul de ,,Lt.col.” – Mr. PANĂ Luciana (of.spec. la Structura de securitate)
 • la gradul de ,,Maior” – Cpt. IORGA Cătălin (Locțiitor Cdt. Dt.1 Tr. Măgurele)
 • la gradul de ,,Căpitan” – Lt. STRÎMBU Silviu-Ionuț (of.spec.la Serviciul Resurse Umane)
 • la gradul de ,,Plutonier adjutant șef” – următorii Plutonieri: -TRĂISTARU Nicolae (Cdt. Echipaj la Dt. Videle); – LOGHIN Aurel (Cond. Auto la Dt. Alexandria) și MORCOV Cristian (Cdt. Echipaj la Dt. Zimnicea);
  × Oferirea unor Diplome de Excelență (ca semn de ,,considerație pentru implicarea, dăruirea, profesionalismul, altruismul și responsabilitatea față de semeni, calități dovedite de-alungul timpului în toate activitățile desfășurate, împreună cu pompierii militari teleormăneni”) următoarelor persoane:
 • Haralambie EPURE, Prefectul județului Teleorman;
 • Adrian-Ionuț GÎDEA, Președintele Consiliului Județean Teleorman;
 • Victor DRĂGUȘIN, Primarul municipiului Alexandria;
 • Col.(r.) SANDU Liviu-Sorinel (fost inspector șef), Președintele Fil.Jud.,,Mihai Viteazul” Teleorman a ANCMRR din MAI. Ceremonia s-a încheiat cu invitația, adresată celor prezenți, de a viziona punctele de prezentare ale tehnicii auto și de intervenție, din dotarea inspectoratului (nu înainte, ca reprezentanții mass-mediei alexăndrene și județene, prezenți la eveniment, să efectueze mai multe fotografii de grup, ale invitaților și publicului, alături de sărbătoriți).
  Printre invitați, am remarcat prezența unor șefi ori reprezentanți ai instituțiilor județene din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională.
  Deasemenea, au onorat invitația și camarazii mei, Lt.col.(r.) BRÎNCOVEANU Ioan, Președintele Filialei Județene Teleorman ,,General David Praporgescu” a CMRR din MApN și Comandor (rtg.) ȘTEFAN Marin, Președintele Filialei Județene Teleorman a ANVR (din MApN și MAI).
  Felicitări tuturor protagoniștilor, pentru organizarea și participarea la acest eveniment aniversar al camarazilor noștri.
  LA MULȚI ANI, DRAGI SALVATORI!
  P A T R I E, O N O A R E, D E M N I T A T E !

Purtător de cuvânt,
Col.(r.) Orodel Emilian

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole