11.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, mai 3, 2024

CONFERINȚA ANUALĂ a Filialei Județene ,,Mihai Viteazul” Teleorman a ANCMRR din MAI

Sănătate

După ce săptămânile trecute s-au desfășurat ședințe de alegeri a conducerilor sucursalelor din întreg județul Teleorman, marți 28 martie 2023, în sala de ședințe a Clubului Pensionarilor din municipiul Alexandria, s-a desfășurat Conferința (Adunarea) Generală a ANCMRR din MAI – Filiala Județeană ,,Mihai Viteazul” Teleorman, în prezența domnului Lt.col.(r.) Tudor MĂMĂLIGAN, șef de departament în cadrul Consiliului Executiv al ANCMRR – MAI, precum și a unor invitați ca Lt.col.(r.) Ioan BRÎNCOVEANU – Președintele Filialei Județene Teleorman ,,Gl. David Praporgescu” a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din MApN, C-dor av.(rtg.) Marin ȘTEFAN – Președintele Filialei Județene Teleorman a Asociației Naționale a Veteranilor de Război (din MApN și MAI).
Deasemenea, au fost prezenți delegații sucursalelor, în frunte cu președinții nou-aleși din: munic. Turnu – Măgurele (Plt.adj.(r.) Nicolae IUTA), munic. Roșiori de Vede (Plt.adj.(r.) Nicolae CUNĂ), orașul Zimnicea (Col.(r.) Ionică STAN) și orașul Videle (Col.(r.) Constantin RADU), precum și câteva zeci de camarazi rezerviști din municipiul Alexandria.
Ședința a fost condusă de către Col.(r.) Liviu- Sorinel SANDU, Președintele Filialei noastre.
După urarea de bun venit și după intonarea Imnului național al României, s-a ținut un moment de reculegere în memoria camarazilor care nu mai sunt printre noi.
Deasemenea a dat citire Mesajului Președintelui ANCMRR din MAI, domnul General**** (rtg.) dr. Ioan HURDUBAIE.
În continuare, a fost prezentată și votată ordinea de zi, care a cuprins:

  • Darea de seamă cu privire la activitatea Comitetului și Biroului Executiv al Filialei, pentru anul 2022 și Proiectul Programului de activități pe anul 2023 (ambele prezentate de Col.r. Sandu Liviu-Sorinel);
  • Execuția financiar-contabilă pe anul 2022 și aprobarea Bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2023, precum și Raportul Comisiei de cenzori pe anul 2022 (ambele prezentate de Col.r. RADU Alexandru – Constantin, Prim-vicepreședinte);
  • Alegerea Comitetului și Biroului Executiv al Filialei, pentru următorii patru ani;
  • Diverse și luări de cuvânt.
    Au fost prezentate, în amănunt, activitățile și acțiunile organizate și desfășurate – cu realizările, greutățile și neajunsurile întâmpinate, precum și cele programate a fi organizate în anul acesta.
    Au fost aduse mulțumiri tuturor structurilor și instituțiilor pentru sprijinul acordat în organizarea unor acțiuni sau evenimente, precum și pentru buna colaborare, respectiv: structurile asociative ale rezerviștilor militari teleormăneni (ANCMRR a MApN, SCMD, LADPM), cea a venerabililor veterani de război teleormăneni (ANVR), Asociațiile de pensionari teleormăneni, Biroul Teritorial al SNPPC din cadrul IPJ Teleorman, Inspectoratul de Poliție Județean Teleorman, Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,General de brigadă ION BUNOAICA” Teleorman, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Județean ,,A.D.GHICA” Teleorman, Centrul Militar Județean Teleorman, Primăria municipiului Alexandria, Consiliul Județean Teleorman, Instituția Prefectului Județului Teleorman, Filiala Județeană de Cruce Roșie Teleorman, Serviciul Județean de Imigrări Teleorman, Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră Teleorman.
    În urma votului, exprimat în unanimitate, a fost reales ca Președinte al Filialei, domnul Col.(r.) Liviu-Sorinel SANDU.
    La propunerea dumnealui, au fost votate lărgirea numărului de membri (la treisprezece) a echipei de conducere a Filialei, după cum urmează:
    × În BIROUL Executiv (de drept, președintele nou ales și încă șase persoane):
  • Prim-vicepreședinte, Col.(r.) Alexandru – Constantin RADU (președintele Sucursalei Alexandria);
  • Vicepreședinte, Plt.adj.șef (r.) Nicolae CUNĂ (președintele Sucursalei Roșiori de Vede) ;
  • Secretar, Plt.adj.șef (rtg.) Nicolae PREDA;
  • Purtător de cuvânt, Col.(r.) Emilian ORODEL;
  • Membri, Plt.adj.șef (rtg.) Dumitru CIUCU și M.M.princ.( rtg.) Costel CAZACU.
    × În COMITETUL Executiv (treisprezece persoane – de drept, cei șapte membri ai Biroului executiv și încă șase membri):
  • Col.(r.) Ionică STAN (președintele Sucursalei Zimnicea);
  • Col.(r.) Constantin RADU (președintele Sucursalei Videle);
  • Plt.adj.șef (r.) Nicolae IUTA (președintele Sucursalei Turnu Măgurele);
  • Col.(r.) Costel GHEBAURĂ;
  • Plt.adj.șef (r.) Constantin MOȚOI;
  • Plt.adj.șef (r.) Ilarian PALIU.
    Deasemenea, a fost aleasă Comisia de Cenzori, în următoarea componență:
  • Col.(rtg.) Tudor COSTEA, președinte;
  • Col.(rtg.) Tudor BĂNICĂ, membru;
  • Col.(r.) Nicușor GHEORGHE, membru.
    La ultimul punct al ordinei de zi, au luat cuvântul : C-dor av.(rtg.) Marin ȘTEFAN, Lt.col.(r.) Ioan BRÎNCOVEANU, Col.(rtg.)Tudor BĂNICĂ, Plt.adj.șef (rtg.) Dumitru CIUCU, Plt.adj.șef (r.) Sorin ALEXANDRU, Col.(r.) Dumitru TEODORESCU și Plt.adj.șef (r.) Dănuț DRAGNE.
    Cei doi președinți, ai asociațiilor de veterani de război și rezerviști militari, au adus mulțumiri pentru invitație și pentru modul excepțional de colaborare cu filiala noastră, (fiind unici, recunoscuți și…invidiați, la nivel de țară) și au felicitat noua conducere aleasă, urându-le succes în activitate.
    Deasemenea, ceilalți camarazi care au luat cuvântul, în continuare, au evidențiat modul exemplar, în care Col.(r.) SANDU Liviu-Sorinel s-a implicat în conducerea filialei, dar și-au exprimat și indignarea și nemulțumirea față de faptul că membrii conducerii Asociației Naționale nu se implică mai mult și nu sunt deloc auziți sau văzuți în mass-media audio și vizuală centrală, că nu apar la televiziuni, pentru a contracara campania furibundă îndreptată împotriva militarilor (în general) și a pensionarilor și rezerviștilor militari (în mod special), de a lua atitudine fermă împotriva celor care, ne jignesc, induc cetățenii în eroare (învrăjbindu-i împotriva noastră), de a le da o ripostă fermă, calificată, tuturor celor care acum, ne defăimează ori ne denigrează pe noi toți purtătorii de uniformă militară, în activitate și cei în rezervă și în retragere. Ar trebui ca și cei din conducerea ANCMRR, să meargă la televiziuni și să le explice (în numele a zecilor de mii de membri ai asociației noastre), adevărul despre pensiile militare de stat, nemulțumirile și discriminările la care suntem supuși.
    Deasemenea, le-au reproșat și faptul că cei din conducerea Asociației, nu au fost niciodată, inițiatorii ori organizatorii acțiunilor revendicate și de protest desfășurate în ultimii ani ( în special, cu referire la mitingul recent, din data de 24 martie, care i-a avut ca protagoniști doar pe unii președinți ai unor sindicate din MAI și doar cel al SCMD).
    În calitate de purtător de cuvânt al filialei noastre, am intervenit și eu, pentru a explica modul de implicare și evidențiere a tuturor acțiunilor și activităților în mass-media teleormăneană și națională, dar și a tuturor demersurilor și solicitărilor…inițiate întreprinse și înaintate de către conducerea centrală a Asociației noastre, către decidenții politici și militari, multiplele sesizări către forurile competente – președinție, parlament, guvern, ministere, Avocatul poporului, Curtea Constituțională…, inclusiv despre acțiunile în justiție, de-a lungul a circa opt ani de zile.
    La finalul discuțiilor, a luat cuvântul reprezentantul eșalonului superior, domnul Lt.col.(r.)Tudor MĂMĂLIGAN, care a răspuns la toate întrebările formulate și problemele ridicate de către camarazii mei.
    Dumnealui a felicitat conducerea filialei pentru rezultatele foarte bune obținute, ținând să evidențieze că aceasta se bucură de aprecierea conducerii asociației naționale, fiind printre cele mai bune filiale din țară, și că domnia sa, ca responsabil de zonă (teleormănean la origine) are o relație foarte apropiată cu camarazii teleormăneni, îi cunoaște și a colaborat foarte bine în toți acești ani.
    În acest sens, i-a înmânat președintelui filialei noastre, din partea ANCMRR din MAI, o Diplomă de Excelență, acordată Biroului Executiv al Filialei ,,Mihai Viteazul” Teleorman, în semn de ,,apreciere a întregii activități desfășurate, în perioada mandatului acordat, pentru atingerea obiectivelor statutare ale Asociației și apărarea drepturilor legitime ale membrilor filialei”.
    Deasemenea i-a înmânat și domnului Col.r. SANDU Liviu-Sorinel, o Diplomă de Onoare, în calitate de președinte al Filialei, acordată ,,pentru merite deosebite în ducerea la îndeplinire a mandatului încredințat de membrii filialei, în rezolvarea obiectivelor statutare”. Acesta a mulțumit pentru diplomă, pentru încrederea acordată și susținerea de care se bucură filiala noastră.
    Și nu în ultimul rând, am fost onorat să primesc și eu, o Diplomă de Onoare, pentru ,,contribuția deosebită la promovarea imaginii Asociației în mass-media”. La rându-mi mulțumesc conducerii Asociației, personal distinsului domn General **** (rtg.) dr. Ioan Hurdubaie (pe care-l stimez, apreciez și respect foarte mult), pentru onoarea de a-mi aprecia modesta mea contribuție și muncă, în reliefarea și evidențierea întregii activități a filialei noastre, după ,,mintea și priceperea mea”.
    În încheierea ședinței, președintele (reconfirmat în funcție) Col.(r.) Sandu Liviu – Sorinel, a dat citire Hotărârii prin care s-au aprobat toate documentele prezentate și votate.
    Deasemenea, a mulțumit camarazilor pentru susținerea și încrederea acordată, pentru un nou mandat, reamintind celor prezenți problemele actuale, de interes.
    În acest sens, a prezentat acțiunile omagiale ce urmează a fi desfășurate în perioada următoare, pentru sărbătorirea ,,Zilei Rezervistului Militar” (la data de 31 mai), cu accent pe organizarea și desfășurarea competiției sportive ,,Cupa Rezervistului Militar” – Ediția a III-a.
    La final, a menționat că pe data de 5 Iunie sărbătorim ,,Ziua ANCMRR din MAI” și ne-a mulțumit, tuturor, pentru participarea la acest eveniment, invitându-și camarazii (disponibili și doritori) la o ,,misiune” de … socializare.
    În mod special, în numele camarazilor mei rezerviști militari teleormăneni uniți, aduc mulțumiri conducerii Primăriei municipiului Alexandria, personal domnului primar Victor DRĂGUȘIN, pentru sprijinul constant acordat în organizarea și desfășurarea unor astfel de acțiuni.

PATRIE, ONOARE, DEMNITATE !

Purtător de cuvânt,
Col.(r.) Orodel Emilian

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole