13.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 1, 2024

ISU Teleorman – Salvatorii au participat la un număr de 52 de evenimente

Sănătate

În ultimele două zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 52 de evenimente.

Din numărul total de intervenții, 50 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave și două misiuni în sprijinul echipajului SAJ Teleorman.

   Pe linia prevenirii și stingerii incendiilor, pompierii militari teleormăneni au efectuat 12 controale de specialitate la unitățile de cult și operatorii economici din localitățile Turnu Măgurele și Zimnicea, precum și la operatorii economici din localitatea Roșiorii de Vede, aplicând pentru neregulile constatate un număr de 47 sancțiuni contravenționale în cuantum de 10000 de lei.

Având în vedere că în această perioadă mulți cetățeni participă la slujbele religioase, pentru prevenirea unor evenimente nedorite, pompierii teleormăneni readuc în atenția semenilor următoarele recomandări:

– manifestarea prudenței la utilizarea lumânărilor şi candelelor aprinse, în timpul derulării slujbelor religioase, pentru prevenirea aprinderii hainelor sau părului;

– evitarea deplasării cu lumânări aprinse în autovehicule;

– aprinderea şi aşezarea lumânărilor se va face numai în locurile special amenajate în acest sens, în exteriorul lăcaşelor şi la distanţă de siguranţă faţă de vegetaţie, construcţii, elemente combustibile;

– menținerea liberă a căilor de evacuare din biserică și interzicerea accesului în interior dacă a fost depășită

capacitatea construcției;

– parcarea mașinilor în vecinătatea lăcaşurilor de cult, fără să blocheze căile de acces destinate autospecialelor de pompieri;

– în cazul izbucnirii unui incendiu în unitățile de cult, evacuarea din clădire trebuie făcută cu calm şi în ordine, prioritate având copiii şi persoanele în vârstă care necesită ajutor. Evenimentul trebuie anunţat imediat la numărul unic pentru apeluri de urgenţă – 112, iar pentru stingerea incendiului în faza iniţială trebuie utilizate stingătoarele de incendiu din dotarea lăcaşului de cult.

Obiectivul prioritar al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman este și va rămâne permanent asigurarea nivelului maxim de protecție și siguranță a cetățenilor.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Mai multe date cu privire la evenimentele gestionate de unitatea noastră regăsiți pe site-ul www.isuteleorman.ro, la rubrica Știri și informații/Buletine și comunicate de presă, sau accesând linkul http://www.isuteleorman.ro/index.php/stiri-informatii/comunicate-de-presa/391-buletine-informative.

                                                                                                Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole