11.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, mai 10, 2024

48 de misiuni desfășurate de salvatorii teleormăneni în ultimele 48 de ore

Sănătate

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, asigurarea măsurilor P.S.I. și salvarea cetățenilor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 48 de misiuni desfășurate de salvatorii teleormăneni, în ultimele 48 de ore.

În perioada de referință, efectivele I.S.U. „A.D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit pentru stingerea unui incendiu, izbucnit la anexele unei locuințe din localitatea Brânceni, la un accident rutier produs în orașul Zimnicea, cu două victime transportate la spital și la 43 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, precum și pentru efectuarea a trei misiuni de recunoaștere la obiective socio-economice cu aglomerări de persoane.

Dintre misiunile menționate mai sus, amintim:

O bătrână, de 70 de ani, a fost salvată din incendiu de un cetățean

            Astăzi de dimineață, în jurul orei 05.30, în timp ce se deplasa prin localitatea Brânceni către ferma sa de ovine, Valentin Ungureanu a observat manifestarea unui incendiu într-o gospodărie, la anexele unei locuințe, cu pericol de propagare la casele învecinate. Acesta a alertat rapid locuitorii din zonă și pompierii militari alexăndrineni, a pătruns imediat în curte și a reușit să o scoată din locuință pe proprietara casei, în vârstă de 70 de ani.

Până la sosirea salvatorilor profesioniști, acesta l-a sunat pe unul dintre voulntarii ISU Teleorman, Florin Prună, locuitor al localității Brânceni, care i-a furnizat primele indicații privind măsurile ce trebuie luate în vederea localizării incendiului. Împreună cu alți oameni, cei doi au reușit să izoleze focul față de bunurile din apropiere, limitând astfel pagubele.

La locul evenimentului, cu ajutorul a două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, echipajele de intervenție au reușit să lichideze incendiul în limitele găsite, după aproape două ore, salvând aproximativ 90% din locuință. Focul a distrus două magazii, unde erau depozitate cereale și lemne, un dormitor, o baie și o bucătărie a casei de locuit, pe cca. 40 mp, elementele de mobilier și bunurile electrocasnice aflate în aceste încăperi. Valoarea bunurilor salvate se ridică la peste 140 000 de lei, iar cea a bunurilor distruse la aproape 15 000 de lei. Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că incendiul s-a produs de la un scurtcircuit, la instalația electrică a unei anexe.

Pentru modul în care au ales să se implice în rezolvarea problemelor celor aflați în dificultate, pentru spiritul lor civic, altruismul și responsabilitatea față de semeni, pompierii militari teleormăneni le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în gestionarea acestui eveniment, rezultat cu salvarea unei vieți omenești și a mai multor bunuri materiale!

RECOMANDĂRI! Pentru prevenirea unor evenimente asemănătoare, pompierii vă recomandă:

– efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice;

– nu lăsați nesupravegheate, sub tensiune, aparatele electrice din locuință;

– nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;

– la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;

– verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

– nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;

– nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;

– instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul unității noastre au efectuat 7 controale de specialitate în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor la operatorii economici din domeniul comerțului, din localitățile Videle, Peretu și Mavrodin. Pe timpul acestor verificări, colegii noștri au constatat o serie de nereguli, motiv pentru care au aplicat 34 sancțiuni contravenționale în cuantum de 33000 de lei.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole