19.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

luni, aprilie 29, 2024

Teleorman – Invitație de participare la manifestările consacrate sărbătoririi  Zilei Județului Teleorman, în perioada 13-20 Mai

Sănătate

La 14 Mai, Județul Teleorman aniversează 582 de ani de la prima sa atestare documentară. Sărbătoarea este generată de consemnarea numelui județului Teleorman pe hrisovul dat de voievodul Vlad Dracul, Domn al Țării Românești, la data de 14 mai 1441, cel mai vechi document cunoscut privind nominalizarea sa, sub această denumire.

Cu această ocazie, invităm cetățenii județului să participe la manifestările consacrate sărbătoririi  Zilei Județului Teleorman, în perioada 13-20 mai a.c. Evenimentele sunt organizate de Consiliul Județean Teleorman, cu sprijinul instituțiilor subordonate, susținute de artiști de renume, grupuri de dansatori, fanfară și formații de instrumentiști valoroși.

Festivitățile vor fi deschise de liceenii teleormăneni, la Turnu-Măgurele, cu competiția artistică „Parada Europei”, organizată de Asociația Euro Teleorman, la data de 13 mai a.c. Programul manifestărilor culturale și artistice va continua până la 20 mai, cu spectacole organizate în toate orașele și municipiile județului.

Consiliului județean va fi convocat într-o ședință solemnă, la data de 14 mai, când va fi expus și un număr special al revistei Caligraf, dedicat aniversării Județului Teleorman.

Vor fi prezenți producători, meșteri și artizani populari teleormăneni, promotori ai conceptului „Produs în Teleorman”, reuniți în cadrul unei expoziții cu vânzare generoase, dar va fi organizată și o expoziție de gastronomie locală tradițională, cu specialități și surprize, spre încântarea și deliciul publicului.

Cu prilejul Zilei Județului Teleorman, îmi face o deosebită plăcere să adresez felicitări călduroase și să urez multă sănătate tuturor cetățenilor județului, din partea mea și a colegilor mei din Consiliul Județean Teleorman!  La mulți ani, Teleorman, să propășești!

Vă așteptăm, cu drag, să ne sărbătorim Județul!

Cu aleasă considerație,

PREȘEDINTE,

Adrian Ionuț GÂDEA

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole