11.8 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

duminică, mai 5, 2024

ISU Teleorman – În ajutorul cetățenilor, în 88 de situații de urgență

Sănătate

În ultimele trei zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 88 de evenimente.

Din numărul total de intervenții, 71 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, patru incendii, dintre care unul izbucnit la o locuință din municipiul Alexandria, un incendiu la o casă de locuit din localitatea Măldăeni, un incendiu la o anexă gospodărească în localitatea Pietroșani și un incendiu la cablurile unui stâlp de electricitate din localitatea Buzescu, două accidente rutiere produse pe DN 52 între Turnu Măgurele și Crângu și pe DN 5C, pe raza localității Bujoru, două misiuni pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, un eveniment feroviar, fără victime, patru intervenții pentru deblocarea ușilor de acces în locuință, în vederea facilitării intervenției echipajelor medicale la persoane cu probleme de sănătate, două activități de recunoaștere la obiectivele socio-economice cu aglomerări de persoane și două misiuni în sprijinul echipajului SAJ Teleorman.

Dintre misiunile menționate mai sus, amintim:

În data de 13.05.2023, în jurul orei 16.50, pompierii militari au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, o cisternă și o ambulanță SMURD, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la anexă gospodărească din localitatea Pietroșani. Au ars magazia pentru lemne de foc și anexa gospodărească, un aragaz și un frigider. Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs din cauza unui foc deschis în spații închise, lăsat nesupravegheat.

Sâmbătă, în jurul orei 19.40, pompierii militari au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit  din localitatea Măldăeni. Colegii noștri, cu ajutorul a două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, au reușit să localizeze și să lichideze focul în limitele găsite. Pagubele materiale, reprezentând o canapea și astereala din lemn a acoperișului pe o suprafață de aproximativ 60 mp, au fost estimate la suma de 10000 de lei. Cauza probabilă a acestui incendiu a fost un scurtcircuit electric.

RECOMANDĂRI

Pentru prevenirea unor evenimente asemănătoare, pompierii vă recomandă:

– efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice;

– nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;

– la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;

– verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

– nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;

– nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;

– instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului;

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat două controale de specialitate în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor la operatorii economici din localitățile Alexandria și Zimnicea și un control la Muzeul Județean Teleorman, aplicând pentru neregulile constatate 20 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 22500 de lei.

Crearea unei culturi a prevenirii în comunitățile noastre prin cunoaşterea diferitelor tipuri de riscuri şi a măsurilor de prevenire a acestora, precum şi a comportamentului adoptat în cazul producerii lor, rămâne obiectivul principal al pompierilor militari teleormăneni, motiv pentru care activitățile de control și informare preventivă vor continua și în perioada următoare.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

                                                                                                Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole