12.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, mai 3, 2024

FELICITĂRI tuturor membrilor Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” cu ocazia Zilei rezervistului militar!

Sănătate

Stimați Camarazi,

În fiecare an, la 31 Mai, sărbătorim Ziua Rezervistului Militar, sărbătoare plină de semnificaţii pentru toţi cei care au slujit, un număr important de ani, sub falduri de tricolor, Țara și Poporul, cărora le-au jurat credinţă nestrămutată, până la sacrificiul suprem. Instituirea Zilei Rezervistului Militar prin Hotărârea Guvernului nr. 467/2010, reprezintă o recunoaștere a meritelor cadrelor militare în rezervă sau în retragere, acestea fiind un adevărat reper de stabilitate și încredere pentru Poporul Român. Rezerviştii militari sunt o categorie socio-profesională cu un statut bine definit în cadrul societăţii româneşti contemporane, care merită recunoaştere, respect şi preţuire din partea societății și a Țării.

Din păcate, în ultimul timp, s-a vorbit și s-a scris mult despre pandemia de COVID – 19, de un an și mai bine despre operație specială-invazie-război, dar și de PNRR, jaloane, pensii speciale, etc., cu etichetări nemeritate la adresa noastră, a rezerviștilor militari.

Astăzi să lăsăm toate aceste subiecte deoparte și să vorbim despre rolul nostru, al rezerviștilor militari în societate. Așadar, ce suntem noi, militarii în rezervă sau în retragere, pentru societatea din care facem parte? În opinia mea și a ANCMRR, suntem, în primul rând, purtători ai unor valori și ale unor repere istorice.

Seriozitatea, patriotismul adevărat, nu cel doar clamat, dragostea și devotamentul față de propria țară, atașamentul față de cultură și istoria neamului nostru -istoria cea adevărată-, formează viața fiecăruia dintre noi. Rolul nostru, al militarilor în rezervă sau în retragere este acela de ancoră, de factor de stabilitate și dincolo de faptul că fiecare dintre noi face tot ce poate acolo unde se află. ANCMRR a demarat în acest an un proiect de celebrare a centenarului mișcării asociative militare în România. Seria de evenimente și amploarea acestora vor constitui o bună ocazie de a arăta întregii societăți românești ce pot face militarii în rezervă, cât de determinați sunt și cum putem sprijini în continuare idealurile de stabilitate, securitate și prosperitate ale României, cum putem aduce în atenția generațiilor actuale și viitoare, trecutul României, în componenta sa legată de Armată.

Stimați camarazi,

Cu prilejul acestei sărbători, în nume personal și al Biroului Permanent Central, adresez FELICITĂRI tuturor membrilor Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza” cu ocazia Zilei rezervistului militar!

LA MULŢI ANI !
P A T R I E – O N O A R E – D E M N I T A T E !

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare

în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza”
Gl.lt ( rtr.) // Neculai BĂHNĂREANU //

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole