14.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, mai 3, 2024

ISU Teleorman – Salvatorii teleormăneni au participat la un număr de 127 de evenimente în vacanța de Rusalii

Sănătate

În minivacanța prilejuită de Rusalii și de Ziua Copilului, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 127 de evenimente.

Din numărul total de intervenții, 111 au fost ale paramedicilor SMURD pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, trei incendii, dintre care două de locuință și unul la o anexă gospodărească, în localitățile Turnu Măgurele, Moșteni și Însurăței, 6 evenimente rutiere, cu un număr total de șapte victime, produse pe raza localităților Alexandria, Poroschia, Crângu și Roșiorii de Vede, la care pompierii au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și descarcerarea persoanelor din caroseriile deformate, 4 misiuni pentru deblocarea ușilor de acces în locuințe, pentru a facilita intervenția echipajelor medicale la persoanele cu probleme de sănătate și transportarea lor la spital, o intervenție pentru salvarea unui câine căzut într-un canal, pe raza comunei Piatra și două misiuni de recunoaștere, la obiectivele socio-economice cu aglomerări de persoane.

Incendiu de locuință în localitatea Moșteni

Sâmbătă de dimineață, în jurul orei 06.00, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 s-a solicitat intervenția pompierilor militari din cadrul Detașamentului Videle pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la o locuință din localitatea Moșteni.

La fața locului s-au deplasat rapid patru echipaje de pompieri, cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, precum și un echipaj medical din cadrul SAJ Teleorman, deoarece apelantul a precizat că exista posibilitatea ca o persoană să fie în interior. Ajunse la locul evenimentului, echipajele au constatat că focul se manifesta generalizat, la o anexă, pe cca. 100 mp și la acoperișul casei, pe aproximativ 70 mp, existând riscul propagării flăcărilor la construcțiile și locuințe învecinate. Din păcate, în interiorul locuinței a fost găsită o victimă, o femeie de cca. 89 de ani, în stop cardiorespirator, probabil intoxicată cu fum. Aceasta a fost evacuată imediat și predată echipajelor medicale care au început manevrele de resuscitare, însă fără ca acestea să aibă un rezultat pozitiv, echipajul SAJ Teleorman declarând decesul.

Incendiul a fost stins în limitele găsite după aproape două ore, fără ca focul să afecteze bunurile din imediata apropiere, cu toate că intervenția a fost îngreunată de cantitatea mare de materiale combustibile, de fumul dens și de faptul că din interior au fost evacuate patru butelii ce prezentau risc de explozie. Cauza probabilă a acestui eveniment a fost un scurtcircuit produs la instalația electrică a anexei.

Pentru evitarea unor evenimente asemănătoare, rugăm cetățenii să respecte următoarele recomandări:

– efectuaţi verificarea periodică a instalaţiei electrice;

– nu folosiţi instalaţii electrice improvizate;

– la suplimentarea receptoarelor asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;

– verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;

– nu folosiţi prize sau întrerupătoare slăbite;

– nu suprasolicitaţi o priză deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse de curent;

– instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând indicaţiile producătorului.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store, precum și pe platforma www.fiipregatit.ro.

                                                                                                Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole