15.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, mai 2, 2024

ISU Teleorman – 26 de voluntari teleormăneni, pe drumul de a deveni salvatori

Sănătate

În această perioadă, 26 de voluntari teleormăneni, înscriși în cadrul programului de voluntariat „Salvator din pasiune”, parcurg în cadrul unității noastre a doua etapă de pregătire cu scopul de a deveni adevărați „salvatori” ai comunității din care fac parte.

Pe timpul cursurilor, ei își vor însuși atât noțiunile teoretice de bază, cât și deprinderile practice privind acordarea primului ajutor, programul elaborat în acest sens de formatorii SMURD Teleorman fiind unul foarte solicitant, dar și interesant pentru cei care vor să fie pregătiți să salveze viețile semenilor.

Printre principalele teme propuse a se desfășura în etapa a doua, se regăsesc noțiuni de anatomie și fiziologie a căilor aeriene și aparatului circulator, anatomia topografică, anatomia și fiziologia aparatului locomotor, lanțul supraviețuirii, suportul vital de bază la adult, suportul vital de bază la copil, sugar și nou-născut, situații speciale în resuscitarea cardio-pulmonară, recunoașterea și tratarea dezobstrucției căilor respiratorii la adult, copil, sugar și nou-născut, traumatismele părților moi, victima cu eviscerație, traumatisme osteo-articulare, arsuri, conduita de urgență în accidentele de motocicletă și mașină, defibrilarea semiautomată și resuscitarea cardio-pulmonară în echipă cu echipament specific.

După parcurgerea acestei perioade de pregătire, cei 26 de participanți vor fi testați atât din punct de vedere teoretic, cât și practic, urmând a se elibera o diplomă de absolvire necesară în desfășurarea activităților de voluntariat în cadrul unității noastre. Aceștia vor putea participa la intervenții în funcție de competențele dobândite, în cadrul echipajelor de prim ajutor calificat sau în cadrul altor echipaje de intervenție în situații de urgență.

Reamintim faptul că programul de voluntariat „SALVATOR DIN PASIUNE”, derulat la nivelul județului nostru de către pompierii militari profesioniști, reprezintă o oportunitate pentru tinerii teleormăneni de a-și însuși cunoștințele și forma deprinderile necesare acordării primului ajutor, de a fi un sprijin real cetățenilor aflați în dificultate, în situații de urgență.

Pe această cale, le mulțumim celor care au ales să facă parte din echipa noastră și să ne fie alături ori de câte ori este nevoie, pentru salvarea vieții și bunurilor materiale ale cetățenilor, iar celor interesați de programul de voluntariat, le reamintim că pot obține informații de pe pagina de internet a inspectoratului www.isuteleorman.ro sau de la Serviciul Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman, cu tel. 0247/311113, int. 27111.

Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole