16.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 1, 2024

ISU Teleorman – 37 de evenimente pentru salvatorii teleormăneni în ultimele 24 de ore

Sănătate

În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 37  de evenimente.

Din numărul total de intervenții, 26 au fost ale paramedicilor SMURD pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, un eveniment rutier, produs pe E70, la care salvatorii au asigurat măsuri P.S.I., opt incendii, dintre care unul izbucnit la o casă din localitatea Rădoiești-Vale, un incendiu la o anexă gospodărească din localitatea Rădoiești-Vale, un incendiu la o anexă gospodărească din localitatea Plosca, un incendiu la o casă si anexele gospodărești din localitatea Călmățuiu de Sus și patru de vegetație uscată pe raza localităților Cernetu, Plosca, Măgura și pe E70 pe raza municipiului Roșiorii de Vede, o intervenție pentru îndepărtarea unei crengi după carosabil și o misiune de informare preventivă privind arderile de vegetație uscată și miriște.

Joi, pompierii militari teleormăneni au fost alertați de izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit din localitatea Rădoiești-Vale. La fața locului s-au deplasat trei echipaje cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD. Au ars acoperișul casei pe o suprafață de circa 60 mp, două dormitoare cu mobilierul aferent, bucătăria cu mobilierul aferent, articole de îmbrăcăminte, patru uși, patru ferestre și acoperișul unei anexe pe o suprafață de aproximativ 30 mp. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost un aparat de gătit lăsat nesupravegheat.

La Plosca, joi, în jurul orei 17:00, a fost raportat un incendiu la o anexă gospodărească. Pompierii au intervenit de urgență și au reușit să controleze incendiul, împiedicându-l să se extindă la casa de locuit, bunurile salvate fiind estimate la 100000 de lei. Au ars acoperișul casei pe o suprafață de circa 10 mp și o anexă gospodărească. Se pare că o țigară aruncată la întâmplare a fost cauza producerii incendiului.

Ieri, în jurul orei 18:15, un incendiu izbucnit la vegetația uscată de langă o casă din localitatea Călmățuiu de Sus, s-a extins la anexele gospodărești care au ars pe o suprafață de aproximativ 50 mp. Se pare că incendiul a fost declanșat de un foc deschis lăsat nesupravegheat, iar vântul a contribuit la răspândirea rapidă a flăcărilor. Două echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și un echipaj SVSU Călmățuiu de Sus, au intervenit prompt și au reușit să stingă incendiul înainte de a se extinde și la locuință. Echipajul SMURD a acordat primul ajutor medical unei femei de circa 62 de ani, care acuza dureri de cap si amețeli, care ulterior a refuzat transportul la spital.

ISU Teleorman va manifesta toleranță zero față de cei care se fac vinovați de producerea incendiilor de vegetație uscată și miriște.

Având în vedere numărul tot mai mare al incendiilor de vegetație uscată, solicităm autorităților locale și cetățenilor să manifeste maximă responsabilitate în acțiunile pe care le întreprind pentru prevenirea unor astfel de evenimente, să ia măsurile necesare pentru împiedicarea izbucnirii acestora, să realizeze acele fâșii arate în apropierea drumurilor de acces astfel încât țigările nestinse aruncate la întâmplare să nu mai fie surse de aprindere și să nu aprindă cu intenție vegetația uscată deoarece acest lucru este INTERZIS, potrivit prevederilor legale.

Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor. În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat două controale de specialitate în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor la operatorii economici din domeniul agricol, din localitatea Tătărăștii de Sus. Pe timpul acestor verificări, colegii noștri au constatat o serie de nereguli, motiv pentru care au aplicat  șase sancțiuni contravenționale.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole