7.3 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, martie 5, 2024

ISU Teleorman – 78 de misiuni pentru salvatorii teleormăneni în ultimele 48 de ore

Sănătate

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman desfășoară permanent activități orientate spre siguranța cetățenilor, pe cele două componente specifice, prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

În ultimele 48 de ore, echipajele profesioniste ale unității noastre au participat la un număr de 78 de misiuni, dintre care: 53 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, 16 incendii (14 incendii de vegetație uscată, resturi menajere și miriște, un incendiu la cabluri electrice și un incendiu la traverse de cale ferată), cinci intervenții pentru degajarea unor copaci căzuți pe carosabil, o intervenție pentru degajarea unor conductori electrici, o misiune pentru deblocarea unei uși de acces în locuință și două misiuni pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

În urma fenomenelor meteorologice, la nivelul județului am avut înregistrate următoarele evenimente:

  •  copac căzut pe DJ 612 A, între localitățile Văcărești – Satu Vechi. Pentru degajarea acestuia a acționat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere.
  • copac căzut pe DJ 506, între localitățile Bragadiru – Bujoru. Pentru degajarea acestuia a acționat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere.

–   copac căzut în municipiul Alexandria, între strada 1 Mai și strada București. Pompierii militari au acționat cu o autospecială pentru descarcerare.

  • copaci căzuți pe DJ 504 , între municipiul Alexandria și localitatea Lăceni. Colegii noștri au acționat cu o autospecială de stingere pentru degajarea copacilor.
  • copac căzut pe DN 52, la ieșire din municipiul Alexandria. Pentru degajarea acestuia, Detașamentul Alexandria a intervenit cu o autospecială pentru descarcerare.

Având în vedere numărul tot mai mare al incendiilor de vegetație uscată, solicităm autorităților locale și cetățenilor să manifeste maximă responsabilitate în acțiunile pe care le întreprind pentru prevenirea unor astfel de evenimente, să ia măsurile necesare pentru împiedicarea izbucnirii acestora, să realizeze acele fâșii arate în apropierea drumurilor de acces astfel încât țigările nestinse aruncate la întâmplare să nu mai fie surse de aprindere și să nu aprindă cu intenție vegetația uscată deoarece acest lucru este INTERZIS, potrivit prevederilor legale.

Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor. În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat 14 controale de specialitate în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor la operatori economici, unități de învățământ, de cult și administrative din localitățile Vedea, Gălăteni, Didești și Dobrotești. Pe timpul acestor verificări, colegii noștri au constatat o serie de nereguli, motiv pentru care au aplicat 98 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 7000 de lei.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

                                                                                                Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole