17.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, mai 2, 2024

ISU Teleorman – COD PORTOCALIU DE VIJELII, PLOI ȘI GRINDINĂ

Sănătate

În perioada 26 iulie, ora 10:00 – 27 iulie, ora 02:00, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, vom avea parte de ploi abundente, descărcări electrice, grindină și vijelii în zona noastră. Este momentul să acționați acum, cât încă este vremea frumoasă și să luați măsuri preventive pentru a vă proteja și a reduce riscurile.

Așadar, ocupați-vă de șanțurile, canalele sau rigolele dumnevoastră! Vă rugăm să le curățați și să le pregătiți pentru a face față cantităților mari de apă. Nu așteptați ca pompierii să se ocupe de asta! Este responsabilitatea voastră să fiți pregătiți înainte de furtună.

În timpul furtunilor, evitați să vă apropiați de copaci, stâlpi sau obiecte metalice care pot atrage fulgerele. Prioritatea este să vă protejați, să fiți în siguranță!

Rămâneți conectați și urmăriți mesajele și avertismentele oficiale emise de autorități. Informați-vă constant despre evoluția condițiilor meteorologice și fiți pregătiți pentru schimbări rapide.

Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care vă pot afecta viața și bunurile, vă recomandăm ca pe timpul căderilor de grindină și vijeliilor să vă adăpostiți în locuințe sau alte spații care vă asigură protecția, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, să parcați autoturismele în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate;

În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.

Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

În caz de urgență sau dacă observați riscuri imediate, sunați la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Pompierii militari teleormăneni sunt pregătiți să intervină și să vă ofere ajutorul necesar. Puteți conta pe noi!

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute și prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore, precum și pe platforma www.fiipregatit.ro.

Vă rugăm să fiți responsabili și să acționați acum pentru a preveni problemele și a proteja comunitatea! Împreună suntem o echipă puternică!

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole