19.3 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 27, 2024

IPJ Teleorman – 92 de sancțiuni contravenționale și 10 permise reținute de polițiștii teleormănenii

Sănătate

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii  teleormăneni  au acționat la nivelul județului pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

 În urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 92 de sancțiuni contravenționale în valoare de  38 805 lei, au reținut 10 permise de conducere  în vederea  suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare. 

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 288 de  persoane, verificate 160 de autovehicule, au fost efectuate 73 de testări pentru alcool  și 7 testări drugtest.

Dintre acestea, 7  sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, conform Legii 61/1991 Rep.

La data de 19 august a.c., ora 04.50, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Turnu Măgurele au  depistat un bărbat de 33 de ani, din comuna Lunca, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism în municipiul Turnu Măgurele, județul Teleorman, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de  0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”  urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

La data de 20 august a.c., ora 04.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Turnu Măgurele au depistat un tânăr  de 19 ani, din comuna Lunca, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 642, în comuna Islaz, județul Teleorman, având dreptul de a conduce suspendat.

În cauză,  a  fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce suspendat”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole