12 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

duminică, mai 5, 2024

Un nou proiect a primit votul consilierilor județeni – „Microbuze electrice pentru elevii din județul Teleorman”! – Adrian Gâdea

Sănătate

La ședința extraordinară de astăzi, consilierii județeni au aprobat participarea Județului Teleorman, prin Consiliul Județean Teleorman, la programul privind achiziționarea de microbuze școlare mai puțin poluante, pentru elevii din județul Teleorman.

Obiectivul proiectului „Microbuze electrice pentru elevii Județului Teleorman” vizează îmbunătățirea condițiilor de transport, prin furnizarea de microbuze școlare ”verzi”, prietenoase cu mediul și cu un consum energetic redus.

În contextul schimbărilor climatice, una dintre cele mai mari amenințări asupra mediului, cadrului social şi economic, atât la nivel european, cât și la nivel național, se recunoaște caracterul URGENT al problemelor legate de mediul înconjurător și se propun o serie de măsuri pentru atingerea obiectivului Uniunii Europene (UE) de a reduce emisiile nete de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030.

Din această perspectivă, educația pentru mediu și schimbări climatice devine o PRIORITATE, iar infrastructura unităților de învățământ urmează să fie adaptată standardelor europene de dezvoltare sustenabilă.

De asemenea, pe lângă asigurarea mobilității urbane verzi, se asigură totodată și achiziționarea de mijloace de deplasare „verzi” pentru elevii aflați în zone cu populație scăzută, facilitând accesul acestora la educație odată cu protejarea mediului.

Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole