13.4 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, mai 2, 2024

ÎNTÂLNIRE CU REZERVIȘTII MILITARI BULGARI

Sănătate

Conform tradiției, de a organiza diferite acțiuni omagiale, umanitare ori cultural – artistice și recreativ – sportive, în data de 14 septembrie 2023, rezerviștii militari teleormăneni uniți și reprezentanți ai venerabililor veteranii de război teleormăneni, au participat (cu entuziasm și deosebită plăcere) la o excursie, de o zi, în orașul SVIȘTOV din Bulgaria.
La această activitate, au fost prezenți câteva zeci de cadre militare în rezervă și în retragere, membri ai Filialelor Județene Teleorman ( ,,Mihai Viteazul” a ANCMRR din MAI și ,,General David Praporgescu” a CMRR din MApN) dar și ai SCMD și LADPM.
Delegația, având în frunte pe președintele filialei noastre – Col.(r.) Liviu Sorinel SANDU precum și pe președintele Filialei Județene Teleorman a ANVR (din MApN și MAI) – Comandor (rtg.) Marin ȘTEFAN, a avut ca punct de plecare Centrul Militar Județean Teleorman, din municipiul Alexandria și a trecut granița cu bacul, din portul dunărean Zimnicea, fiind așteptați în localitatea Sviștov de către camarazii rezerviști bulgari, în frunte cu Col.(r.) Teodor STOYCEV, fostul Șef al Poliției orașului și Regiunii Sviștov (un mai vechi prieten al polițiștilor teleormăneni).
După savurarea unei cafele cu specific balcanic ( turcesc), a urmat vizitarea unor zone, locuri și obiective turistice, în compania câtorva camarazi bulgari, dar și a unui ghid turistic,respectiv:
Castrul Roman, Muzeul de istorie, Parcul istoric și Monumentul ridicat în memoria ostașilor căzuți în luptele din anul 1877, Universitatea de Științe Economice, plimbare și vizitarea centrului orașului Sviștov dar și vederea orașului Zimnicea, de sus, de pe malul bulgăresc.
La finalul vizitei, a urmat o binemeritată agapă frățească, prilej de socializare cu prietenii noștri bulgari, la o frumoasă terasă din centrul orașului.
Cu acest prilej, a avut loc un tradițional schimb de mici cadouri, simbolice. Domnului Col.(r.) Teodor STOYCEV i-au fost oferite două cadouri rustice, reprezentative pentru România și județul Teleorman, precum și o Diplomă de Excelență, ca semn de prietenie, prețuire și recunoștință a unei îndelungate și frumoase cooperări.
Toți camarazii, români și bulgari au apreciat modul de organizare și desfășurare a acestei acțiuni, reușită și plăcută.
De menționat că, meritele organizării acestei vizite aparțin camarazilor noștri, Col.(r.) Constantin – Alexandru RADU (Prim vicepreședinte al filialei noastre), Col.(r.) Tiberiu OLTEANU (fost Inspector șef al IPJ Teleorman) și Col.(r.) Aurel SUHĂIANU (de la Poliția de Frontieră Giurgiu). La acțiunea noastră au participat și alți rezerviști, din alte asociații, cum ar fi distinsul General maior (rtg.) Iancu ȘTEFAN( fost Inspector șef al IPJ Teleorman și Adjunct al Șefului IGPR).

Felicitări, tuturor protagoniștilor.

PATRIE, ONOARE, DEMNITATE !
Purtător de cuvânt,
Col.(r.) Orodel Emilian

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole