13.6 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

luni, aprilie 29, 2024

EUROPE DIRECT Teleorman a deschis punct de informare europeană la Drăgănești de Vede

Sănătate

Centrul EUROPE DIRECT Teleorman continuă să dezvolte o reţea puternică de puncte de informare europeană în bibliotecile publice din judeţul Teleorman.

Ca urmare, ieri, 19 septembrie, la Biblioteca Comunală Drăgănești de Vede, a avut loc deschiderea celui de-al optulea Punct permanent de informare europeană al Centrului EUROPE DIRECT Teleorman, care se alătură, astfel, celor de la: Biblioteca Județeană „Marin Preda” Teleorman, Biblioteca Comunală „Liliana Grădinaru” Peretu, Biblioteca Orășenească „Alexandru Depărățeanu” Videle, Biblioteca Comunală Buzescu, Biblioteca Comunală „George Gană” Măldăeni, Biblioteca Orăşenească „Miron Radu Paraschivescu” Zimnicea și Biblioteca Comunală Dobrotești.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Primăriei Comunei Drăgănești de Vedeal primarului acestei localități, dl Stanciu Marius, și în parteneriat cu Biblioteca Comunală Drăgănești de Vede, coordonator: Doina Pleșa – bibliotecar. Totodată, ne-au fost alături elevi de la Școala Gimnazială Drăgănești de Vede, însoțiți de prof. Daniela Udrea.

Noul punct de informare este, de astăzi, dotat cu un stand ce cuprinde cele mai recente publicaţii editate de instituţiile Uniunii Europene, prin Oficiul pentru publicaţii al Uniunii Europene.

După momentul inaugural, a urmat „Lecția de informare europeană”, o dezbatere pe tema Anului European al Competențelor, dar și a priorităților UE și de comunicare pentru anul 2023: Pactul verde european, O Europă pregătită pentru era digitală, O economie în serviciul cetăţenilor, O Europă mai puternică pe scena internațională, Promovarea modului nostru de viață european, Un nou elan pentru democrația europeană, NextGenerationEU, REPowerEU, acțiunile ulterioare CoFE și alegerile europene din 2024, despre activitatea şi proiectele instituțiilor europene şi ale Centrului ED Teleorman. Pentru ca toți cei prezenți să înțeleagă și mai bine ce este UE, cum a fost creată și cum funcționează aceasta, am vizitat împreună site-ul Spațiul învățării al Uniunii Europene, acolo unde am căutat și ne-am jucat cu diversele materiale didactice puse la dispoziție de această platformă.

În continuare, Sesiunea de instruire a bibliotecarilor publici din județul Teleorman a întregit programul zilei.

Bucuria noastră mare a fost aceea când am descoperit că puștii de 12-13 ani, elevi la școala din localitate, aveau cunoștințe solide despre Uniunea Europeană, despre statele care o compun, despre parcursul european al României, încât ne-a fost extrem de dificil să premiem doar un singur copil. Însă, conform tradiției, prin vot democratic, a fost ales cel mai activ dintre elevi participanți şi anume eleva Mariana Denisa Radu, din clasa a VII-a. Felicitări, Denisa! Felicitări, dragi copii! Felicitări profesorilor voștri care vă îndrumă și părinților care vă cresc atât de frumos!

A fost o nouă zi în care am descoperit oameni minunați, harnici, preocupați de mediul în care trăiesc și extrem de interesați de ceea ce presupune marea familie europeană. Mulțumim tuturor pentru participare!

Până data viitoare, rămâi informat!

Aurelia Bărbuţ

Marinela Ruşanu

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole