12.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

luni, aprilie 29, 2024

Nou proiect legislativ menit să prevină și să combată traficul de droguri – Dănuț Cristescu

Sănătate

Am depus un nou proiect legislativ menit să prevină și să combată cu mai mare fermitate și eficiență traficul de droguri, în ultimul timp am ajuns să asistăm la drame în societatea noastră, inclusiv la tragedii pe șosele țării.

Sunt completate și modificate mai multe legi care operează în domeniul combaterii traficului de droguri.

Măsurile principale sunt următoarele:

1. Dreptul de a mai conduce vehicule va fi interzis pe o perioadă de până la 10 ani în cazul depistării șoferilor sub influența drogurilor sau alcoolului. În plus, pedeapsa cu închisoarea nu va mai putea fi amânată.

2. Se vor majora pedepsele privind și finanțarea faptelor ce au legătură cu traficul și consumul de substanțe psihoactive.

3. Produsele psihoactive, mijloacele de producere a lor, banii, valorile sau orice alte bunuri dobândite prin valorificarea produselor vor fi confiscate.

4. Folosirea minorilor în derularea de operațiuni cu substanțe psihoactive va fi o circumstanță agravantă în săvârșirea infracțiunilor privind traficul de doguri.

5. Va fi redusă la maxim durata în care consumatorii vor intra în programe de consiliere pentru a evita tragedia de la 2 Mai, al cărei autor a refuzat, la 17 ani, să urmeze asistența de specialitate.

Printre inițiatori se numără colegul meu Cazanciuc Robert – senator, Tușa Diana – deputat➡️urmând să se alăture inițiativei și alți colegi din PSD.

Dănuț Cristescu, senator PSD Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole