20.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

duminică, aprilie 28, 2024

Crucea Roșie Teleorman a desfășurat zilele acestea acțiuni în cooperare cu primăriile din Alexandria și Zimnicea

Sănătate

Primarul Municipiului Alexandria, domnul Victor Drăgușin, a anunțat desfășurarea în parteneriat cu Crucea Rosie Teleorman a cursurilor de instruire pentru profesori și elevi din unitățile de învățământ alexăndrene pentru a cunoaște și deprinde abilități de bază privind acordarea primului ajutor.

„Primului ajutor la scoala este esential iar copiii pot fi in acest caz furnizori foarte importanti. De asemenea, ei sunt cei care beneficiaza cel mai des de prim ajutor in caz de urgenta. Insusirea abilitatilor de salvare de catre copii poate ajuta la construirea unei generatii viitoare mai pregatite in caz de urgenta” – a declarat domnul Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Rosii Romane.

Acțiunile Crucii Roșii Teleorman în județ au mai cuprins și un program de consultații gratuite pentru locuitorii orașului Zimnicea, în cooperare cu Primăria Zimnicea.

Caravana de Bine a Crucii Roșii filiala Teleorman a ajuns în weekendul trecut în localitatea Zimnicea, unde 132 de persoane vulnerabile (îndeosebi persoane varstnice) au beneficiat de consultații medicale gratuite.

În cele doua zile de investigatii medicale efectuate prin intermediul „Caravanei de Bine”, în cabinetele medicale au fost efectuate un numar de 416 consultații, dintre care: 132 de masurare a parametrilor fiziologici, 110 EKG efectuate urmate de 57 de consultatii de cardiologie, 84 de optometrie, 45 de medicină generală și 98 de diabetologie.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole