20.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

duminică, aprilie 28, 2024

EUROPE DIRECT Teleorman participă la Zilele Erasmus organizate de Școala Gimnazială „Zaharia Stancu” din Roșiori de Vede!

Sănătate

Programul Erasmus+ este una dintre cele mai vizibile povești de succes ale Uniunii Europene. El se bazează pe realizările celor peste 30 de ani de programe europene în domeniile educației, formării, tineretului și sportului, iar parteneriatele create în cadrul său au atât o dimensiune intraeuropeană, cât și una internațională.

Aflat la cea de-a VII-a ediție, Zilele Erasmus reprezintă un eveniment de promovare și diseminare a experiențelor Erasmus, sărbătorind mobilitatea europeană și evidențiind diversitatea culturală a Europei, precum și numeroasele oportunități de învățare pe care le oferă.În acest context, în perioada 9-14 octombrie, la Școala Gimnazială „Zaharia Stancu” Roșiori de Vede, au loc numeroase expoziții, seri de film tematic, prezentarea unor testimoniale ale partenerilor Erasmus+ ai acestei instituții școlare, ale elevilor școlii, toate evenimentele derulându-se sub umbrela Erasmus Days.

Erasmus Days 2023 comunică marca Erasmus+ și pune în valoare două evenimente majore care marchează acest an, respectiv: celebrarea a 36 de ani de existență a programului Erasmus+, dar și Anul European al Competențelor.

Răspunzând invitației de a participa la sărbătoarea ERASMUS+ desfășurată în cadrul prestigioasei instituții de învățământ roșiorene, echipa restrânsă a centrului EUROPE DIRECT Teleorman, alcătuită de consilierul de comunicare Aurelia Bărbuț și voluntarul Tedy Stîngă, a susținut astăzi, 12 octombrie, o comunicare având ca temă centrală programul ERASMUS+, dar și celebrarea Anului European al Competențelor. Parteneri de dialog ne-au fost elevii clasei a VII-a B, dar și coordonatorul evenimentului, prof. Gina Stăvărache, directorul Școlii Gimnaziale „Zaharia Stancu”, și prof. Claudia Tîrniceanu. Totodată, centrul de informare europeană, găzduit de Biblioteca Municipală „Gala Galaction” Roșiori de Vede, a organizat și un stand cu publicații editate de către Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene, materiale care au fost oferite tuturor participanților.

În contextul Anului European al Competențelor, este esențial să recunoaștem importanța Zilelor Erasmus, fiind o oportunitate ideală pentru participanți de a îmbrățișa valorile europene de toleranță, respect și diversitate.

Aura Bărbuț

foto: Tedy Stîngă

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole