14.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

duminică, aprilie 28, 2024

Polițiștii teleormăneni au aplicat aproximativ 310 sancțiuni contravenționale și au reținut 50 de permise de conducere, în acest weekend

Sănătate

În ultimele 72 de ore, polițiștii teleormăneni au fost în teren în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică, protejării patrimoniului și drepturilor și libertăților persoanelor, răspunzând nevoilor cetățenilor.

Astfel, în perioada 03 – 05 noiembrie a.c., polițiștii au intervenit la peste 280 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 268 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112, acționând pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, a situațiilor de risc și a oricăror evenimente ce ar putea perturba siguranța publică.

Totodată, în urma activităților preventive desfășurate, pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat aproximativ 310 sancțiuni contravenționale în valoare de peste de 130.000 de lei, au reținut 50 de permise de conducere și au retras 12 certificate de înmatriculare pentru diverse abateri de la normele privind circulația pe drumurile publice.

În ultimele 72 de ore, la nivelul județului au fost înregistrate opt accidente rutiere ușoare, nouă persoane având nevoie de îngrijiri medicale, în cauze fiind întocmite dosare penale.

Polițiștii atrag atenția asupra necesității respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic, întrucât cauzele generatoare ale evenimentelor tragice produse pe drumurile județului nu sunt imputabile doar unei categorii.

De asemenea, în ceea ce privește circulația pe drumurile teleormănene, polițiștii au constatat șase infracțiuni, un dosar penal find întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

Totodată, la nivelul județului s-a acționat preventiv-reactiv, în filtre rutiere, în scopul descurajării și combaterii consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan, precum și pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență, depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii.

FĂRĂ SUBSTANȚE INTERZISE LA VOLAN!

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Turnu Măgurele au întocmit dosar penal și efectuează cercetări în cazul unui tânăr de 18 ani, depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Segarcea – Deal, deși s-ar fi aflat sub influența substanțelor psihoactive.

În noaptea de 03/04.11.2023, în jurul orei 00:30, polițiștii au depistat un tânăr în vârstă de 18 ani, din comuna Lița, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Segarcea – Deal.

Procedând la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul a indicat faptul că nu se afla sub influența alcoolului, însă în urma testării cu aparatul drugtest au reieșit indicii cu privire la o posibilă prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a consumului de substanțe interzise.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Măgurele.

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole