12 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, mai 4, 2024

Premierul a ținut cont de semnalele venite de la micii întreprinzători și de la cetățeni, pe care i-a consultat în ultimele zile – Dănuț Cristescu

Sănătate

Se revizuiesc măsurile privind limitarea cash-ului !

Premierul a ținut cont de semnalele venite de la micii întreprinzători și de la cetățeni, pe care i-a consultat în ultimele zile. Este important că premierul a ținut cont de obiecțiile din partea contribuabililor corecți, care nu trebuie să sufere din cauza evazioniștilor. Iar premierul a avut onestitatea de a interveni când a constatat că lucrurile merg într-o direcție greșită.

Măsurile privind limitarea cash-ului vor fi revizuite astfel:

● Noile plafoane care urmau să intre în vigoare pe 11 noiembrie vor fi ELIMINATE și se revine la situația care a fost până acum:

● Tranzacțiile cash dintre entitățile economice – se elimină plafonul de 1.000 de lei și se revine la plafonul anterior de 5.000 de lei.

● Tranzacțiile cash între o entitate economică și o firmă cash&carry – se elimină plafonul de 2.000 de lei și se revine la plafonul anterior de 10.000 de lei.

● Tranzacțiile cash dintre o entitate economică și o persoană fizică– se elimină plafonul de 5.000 de lei și se revine la plafonul anterior de 10.000 de lei.

● Tranzacțiile cash dintre persoanele fizice – se elimină plafonul de 10.000 de lei și se revine la plafonul anterior de 50.000 de lei.

● Se mențin doar două prevederi care vizează exclusiv activitatea firmelor(care, în mod necesar au cont bancar și care au oricum obligația de a-și evidenția cheltuielile):

1. Limitarea sumelor cash din casă – deținute de firme la maxim 50.000 de lei. Ceea ce depășește această sumă va trebui depus în contul bancar al firmei.

2. Avansul spre decontare (ex. sumele cash acordate angajaților care merg în delegație) va fi limitat la maxim 1.000 de lei/zi. (plafonul anterior era 5.000 de lei)

Dănuț Cristescu, senator PSD Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole