13.4 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, mai 2, 2024

Alexandria – Bărbat în vârstă de 29 de ani depistat în timp ce conducea un autoturism, fără permis de conducere și sub influența alcoolului

Sănătate

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Alexandria au întocmit dosar penal și efectuează cercetări în cazul unui bărbat în vârstă de 29 de ani, din localitate, depistat în timp ce conducea un autoturism, deși nu deținea permis de conducere și s-ar fi aflat sub influența alcoolului.

La data de 6 noiembrie a.c., în jurul orei 20:00, aflându-se în serviciu pe Șoseaua Turnu Măgurele din localitate, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Alexandria au oprit pentru control în trafic un autoturism condus de către un bărbat de 29 de ani, din orașul Zimnicea.

Procedând la efectuarea de verificări în bazele de date ale poliției, s-a constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, din verificările efectuate a reieșit faptul că autoturismul în cauză este proprietatea soției bărbatului și i-a fost încredințat de către aceasta spre a-l conduce, la momentul controlului femeia aflându-se în vehicul, ca pasager.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alexandria.

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole