12.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, mai 9, 2024

ISU Teleorman – 41 de intervenții în ajutorul cetățenilor

Sănătate

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman desfășoară permanent activități orientate spre siguranța cetățenilor, pe cele două componente specifice, respectiv prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

În ultimele 48 de ore, efectivele unității noastre au intervenit la 39 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, la un accident rutier, produs pe raza localității Balaci, rezultat cu o victimă, la care salvatorii au acționat pentru asigurarea măsurilor P.S..I. și acordarea primului ajutor calificat și la un incendiu de vegetație uscată și resturi menajere, care s-a manifestat în apropierea orașului Zimnicea.

Referitor la activitățile de control și informare preventivă, menționăm că inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat cinci controale de specialitate la operatorii economici din domeniul comerțului, în localitățile Roșiorii de Vede și Măldăeni. Pe timpul acestor verificări, colegii noștri au constatat o serie de nereguli, motiv pentru care au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 25000 de lei.

În perioada următoare, activitățile de prevenire vor fi axate pe unitățile administrativ teritoriale, în special cele aflate în mediul rural, în scopul informării cetățenilor cu privire la măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea incendiilor specifice sezonului rece. Împreună cu serviciile voluntare pentru situații de urgență vor fi realizate acțiuni de prevenire a incendiilor la nivelul gospodăriilor cetățenești și informare a populației. Pe timpul acestor activități, la nivelul fiecărei localități teleormănene vor fi distribuite și materialele de informare preventivă specifice noii campanii naționale de informare a populației – „Împreună pentru siguranță”, care are ca obiectiv reducerea numărului de victime generate de incendiile de locuințe în rândul persoanelor vârstnice.

 Vă reamintim că această campanie a fost lansată în ziua de 31 octombrie 2023, în baza parteneriatului realizat între Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și E.ON România, în vederea creșterii gradului de informare a cetățenilor, conștientizarea riscurilor legate de incendii în locuințe și promovarea măsurilor de siguranță. Spoturile aferente acestei campanii de informare se regăsesc pe canalul de youtube Informare Preventivă IGSU sau accesând linkurile:

  1. https://youtu.be/lQTo2OVBRDI?si=XyUTHybbqRjngyO5;
  2. https://youtu.be/zQjeT5L2M8s?si=DidzWcaRxsgkp6RZ;
  3. https://youtu.be/RZDC1nb02bY?si=zpUPomYKInBqwy_t;
  4. https://youtu.be/Honyz6YTLV8?si=xAJW8SWHfLtmhMIq.

Crearea unei culturi a prevenirii în comunitățile noastre prin cunoaşterea diferitelor tipuri de riscuri şi a măsurilor de prevenire a acestora, precum şi a comportamentului adoptat în cazul producerii lor, rămâne obiectivul principal al pompierilor militari teleormăneni, motiv pentru care activitățile de control și informare preventivă vor continua și în perioada următoare.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole