14.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

duminică, aprilie 28, 2024

Despre drepturi, obligații, competențe, mediu, toate adunate într-o lecţie de informare europeană susținută la Şcoala Gimnazială Plosca!

Sănătate

Aproape 70 de elevi, cadre didactice și reprezentanți ai Administrației publice locale, printre care primarul comunei Plosca, Cosmin Șerban, au stat de vorbă în data de 21 noiembrie, cu echipa EUROPE DIRECT Teleorman, în cadrul Lecției de informare europeană.

Cunoaşterea istoriei, politicilor şi prioritățile Uniunii Europene pentru anul 2023: Anul European al Competențelor, Pactul verde european, O Europă pregătită pentru era digitală, O economie în serviciul cetăţenilor, O Europă mai puternică pe scena internaţională, Promovarea modului nostru de viață european, Un nou elan pentru democrația europeană, dar şi Alegerile europene din 2024 au fost subiectele de dezbatere, cu participarea elevilor de la clasele a VII-a și a VIII-a de la Școala Gimnazială Plosca. Pentru ca cei prezenți să înțeleagă și mai bine ce este, cum a fost creată și cum funcționează Uniunea Europeană, am vizitat împreună site-ul Spațiul învățării al Uniunii Europene, acolo unde am căutat și ne-am jucat cu diversele materiale didactice puse la dispoziție de această platformă.

Cum era de așteptat, de un interes deosebit s-au bucurat publicațiile editate de către Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene, publicații cu care am mers la Plosca și pe care le-am oferit tuturor participanților.

Implicarea și motivarea elevilor, dar şi a profesorilor de a participa la orele de informare europeană rămân unele dintre cele mai mari provocări şi satisfacţii ale echipei EUROPE DIRECT Teleorman. Acestea au fost şi motivele pentru care cel mai activ elev a fost premiat de către centrul de informare europeană şi anume elevul Florinel Cătălin Anghel de la clasa a VII-a A. Îl felicităm pe Cătălin, dar şi pe colegii săi, care ne-au demonstrat astăzi că tinerii noştri îşi cunosc drepturile şi sunt dornici să fie implicaţi în acţiunile care le afectează prezentul şi viitorul!

Întâlnirea cu elevii Şcolii Gimnaziale Plosca a fost posibilă datorită colaborării directoarei instituției, prof. Iuliana Stancu, dar și a altor cadre didactice din unitate: prof. Dorina Zbîrnea – consilier educativ, prof. Ionela Geanina Stanciu, prof. Laurențiu Pîrvu și prof. Dan Aurel Ghibirdic.
Mulțumim tuturor! În Anul European al Competențelor, construim împreună viitorul Europei!

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole