10.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

duminică, aprilie 28, 2024

Unanimitate pentru proiectul PSD adoptat de Senat, menit să descurajeze puternic consumul de alcool și droguri! – Dănuț Cristescu

Sănătate

N-avem nicio ezitare să acționăm drastic împotriva drogurilor și a traficanților. După legea Anastasia, o nouă inițiativă a parlamentarilor PSD – senatorii Robert Cazanciuc, Titus Corlățean, Cristescu Ionel Dănuț și deputatul Diana Tușa – a trecut de votul Senatului și întră-n procedura adoptării finale, la Camera Deputaților.

Prevederi esențiale:

1) Se interzice timp de 10 ani dreptul de a conduce vehicule pentru șoferul depistat sub influența drogurilor sau a alcoolului, într-o concentrație mai mare de 0,8 la mie.

2) Se majorează pedepsele pentru finanțarea faptelor ce au legătură cu traficul și consumul de substanțe psihoactive.

3) Tot ce are legătură cu drogurile – produsele psihoactive, mijloacele de producere a lor, banii, valorile sau orice alte bunuri dobândite prin valorificare – vor fi confiscate.

4) Foarte important este că va fi considerată circumstanță agravantă folosirea , minorilor în derularea de operațiuni cu substanțe psihoactive.

5) Consumul de droguri este de asemenea puternic descurajat și prin sancționarea cu închisoare a proprietarilor, chiriașilor sau administratorilor de imobile în care se consumă droguri.

6) Pentru tratarea mai eficientă a dependențelor se reduce la maxim durata în care consumatorii vor intra în programe de consiliere cu asistență de specialitate.

7) În plus, față prevederile în vigoare, proiectul sancționează și tentativa.

Dănuț Cristescu, senator PSD Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole