14.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

duminică, aprilie 28, 2024

IPJ Teleorman – 390 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste de 119.000 de lei, 12 permise de conducere reținute și 21 de certificate de înmatriculare retrase în perioada 8 – 10 decembrie

Sănătate

În perioada 8 – 10 decembrie a.c., polițiștii au intervenit la peste 220 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 200 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112, acționând pentru prevenirea și descurajarea faptelor antisociale, a situațiilor de risc și a oricăror evenimente ce ar putea perturba siguranța publică.

Totodată, în urma activităților preventive desfășurate, pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat aproximativ 390 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste de 119.000 de lei, au reținut 12 permise de conducere și au retras 21 de certificate de înmatriculare pentru diverse abateri de la normele privind circulația pe drumurile publice.

La nivelul județului au fost înregistrate patru accidente rutiere ușoare (Vitănești, Drăgănești – Vlașca, Didești, Poeni), nouă persoane având nevoie de îngrijiri medicale, în cauze fiind întocmite dosare penale.

Polițiștii atrag atenția asupra necesității respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic, întrucât cauzele generatoare ale evenimentelor tragice produse pe drumurile județului nu sunt imputabile doar unei categorii.       

De asemenea, în ceea ce privește circulația pe drumurile teleormănene, polițiștii au constatat patru infracțiuni, dintre care două pentru conducere fără permis și una pentru conducere sub influența alcoolului.

Totodată, la nivelul județului s-a acționat preventiv – reactiv, în filtre rutiere, în scopul descurajării și combaterii consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan, precum și pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență, depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor urmărite în temeiul legii.

CERCETAT PENTRU LOVIREA SAU ALTE VIOLENȚE,

REȚINUT DE POLIȚIȘTI

Polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dobrotești au dispus reținerea unui bărbat în vârstă de 41 de ani, domiciliat în comuna Balaci, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe.

Activitatea infracțională reținută în sarcina bărbatului constă în aceea că, la data de 10 decembrie a.c., în timp ce se afla pe raza localității de domiciliu, pe fondul unui conflict spontan, ar fi agresat fizic un bărbat în vârstă de 63 de ani, din municipiul Roșiori de Vede.

În urma administrării probatoriului, față de persoana bănuită a fost dispusă măsura reținerii, bărbatul fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Teleorman.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede.

Polițiștii din Zimnicea au întocmit dosar penal și efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului, în cazul unui bărbat depistat conducând un autoturism pe raza localității de domiciliu, deși ar fi consumat băuturi alcoolice.

La data de 9 decembrie a.c., în cadrul unei acțiuni organizate în vederea prevenirii și combaterii infracțiunilor stradale, polițiștii au depistat un bărbat în vârstă de 45 de ani, din comuna Pietroșani, care conducea un autoturism pe raza localității Pietroșani, deși ar fi consumat alcool.

Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Videle.

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole