16.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 1, 2024

ANAF – Declarația Unică 2024

Sănătate

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Teleorman aduce la cunoștința persoanelor fizice faptul că în Monitorul Oficial, Partea I nr. 14/2024 a fost publicat Ordinul Președintelui ANAF nr. 6/2024 pentru aprobarea modelului, conţinutului, modalităţii de depunere şi de gestionare a formularului 212 „Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice”.

Menționăm totodată că formatul electronic al DECLARAȚIEI UNICE este disponibil începând cu data de 10.01.2024 pe site-ul www.anaf.ro, în secțiunea Servicii Online/ Descărcare declaraţii electronice.

Modelul Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice precum și instrucțiunile de completare ale acesteia, aprobate prin OPANAF nr. 6/2024 pot fi consultate accesând site-ul ANAF, secţiunea Asistență contribuabili/ Declararea obligațiilor fiscale/ Toate formularele, cu explicații.

Prin declarația unică cu termen de depunere 27 mai 2024 se declară impozitul pe veniturile realizate şi contribuţiile sociale datorate pe anul 2023, precum şi impozitul estimat şi contribuţiile sociale aferente anului 2024.

Declarația unică se depune electronic prin intermediul serviciului Spațiul Privat Virtual (SPV), accesând secțiunea Depunere Declaraţie Unică și alte formulare SPV-PF, disponibilă pe prima pagină a site-ului ANAF, precum şi în format letric, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire.

 Mai facem precizarea că persoanele fizice se înregistrează în SPV pe bază de nume de utilizator și parolă, prin completarea unui formular web securizat, disponibil pe site-ul www.anaf.ro în secțiunea Servicii online/ Înregistrare utilizatori.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole