11.8 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, mai 3, 2024

ISU Teleorman – Misiunile pompierilor teleormăneni, din ultimele două zile

Sănătate

În ultimele 48 de ore, pompierii militari teleormăneni au fost prezenți la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor, precum și pentru gestionarea optimă a celor 38 de situații de urgență produse la nivel județean. Cele mai multe misiuni desfășurate de colegii noștri au fost cele ale paramedicilor SMURD, care au răspuns prompt la 31 de solicitări pentru acordarea de prim ajutor calificat, urmate de cele ale echipajelor de stingere, care au acționat pentru localizarea și lichidarea a cinci incendii, de o intervenție a echipajului de descarcerare pentru deblocarea unor persoane dintr-un lift și de o misiune de recunoaștere și informare preventivă desfășurată în zonele cu aglomerări de persoane.

Pe linie preventivă, inspectorii unității noastre au efectuat 4 controale de specialitate în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor la operatorii economici din domeniul comerțului, în orașul Zimnicea. Pe timpul acestor verificări, au fost constatate o serie de nereguli, motiv pentru care au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 15000 de lei.

Au fost avute în vedere măsurile privind prevenirea și stingerea incendiilor, constând în dotarea cu stingătoare a clădirilor, menținerea liberă a căilor de evacuare, exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice, funcționarea la parametrii optimi a hidranților exteriori și interiori, precum și accesul autospecialelor de stingere în zona clădirilor. Totodată, pe timpul acțiunilor preventive au fost instruite persoanele responsabile în domeniul P.S.I., atât asupra modalităților de coordonare a evacuării în cazul producerii unor situații de urgență, dar și asupra utilizării mijloacelor de primă intervenție.

Reamintim faptul că activitatea pompierilor se derulează în sprijinul cetățenilor, iar obiectivele prioritare ale instituției noastre sunt orientate spre eficientizarea acțiunilor de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență. Preîntâmpinarea evenimentelor nedorite rămâne dezideratul comun ce poate fi realizat prin dezvoltarea culturii de securitate și responsabilizarea fiecăruia dintre noi.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole