13.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

luni, aprilie 22, 2024

Lista contribuabililor bun – platnici a fost publicată pe portalul ANAF

Sănătate

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Teleorman informează că A.N.A.F. a publicat lista contribuabililor persoane juridice care au declarat și au achitat la scadență obligațiile fiscale de plată și care, la finele anului 2023, nu mai înregistrau obligații fiscale restante.

Condițiile legale necesar a fi îndeplinite în acest scop:

a) toate declarațiile fiscale sunt depuse, pe perioada de prescripție a dreptului de a stabili obligații fiscale, potrivit vectorului fiscal, până la data întocmirii listei. Această condiție se consideră îndeplinită și în cazul în care, pentru perioadele în care nu s-au depus declarații fiscale, obligațiile fiscale au fost stabilite, prin decizie, de către organul fiscal;

b) au fost achitate la scadență/termenul de plată prevăzut de lege, obligațiile fiscale principale și accesorii, în trimestrul pentru care se realizează publicarea listei;

c) agenții economici nu înregistrează obligații bugetare restante la data întocmirii listei.

Din categoria celor cuprinși în listă fac parte și contribuabilii care se încadrează în situațiile prevăzute la art. 157 alin. (2) și (3) din Codul de procedură fiscală, inclusiv cei care beneficiază de înlesniri la plată acordate potrivit legii, care se află în derulare.

 Astfel, la nivelul județului Teleorman, figurează pe această lista 4.672 agenți economici care au îndeplinit până la data de 31 decembrie 2023, cumulativ, condițiile care au stat la baza întocmirii acestei liste.

Raportat pe fiecare subunitate teritoriala, situația se prezintă astfel:

–  86 de contribuabili mijlocii administrați de Biroul de administrare a Contribuabililor Mijlocii;

– 2.135 de contribuabili administrați de Activitatea de Colectare (Alexandria);

–    689 de contribuabili administrați de Serviciul Fiscal Municipal Turnu Măgurele;

–    853 de contribuabili administrați de Serviciul Fiscal Municipal Roșiori de Verde ;

–    405 de contribuabili administrați de Serviciul Fiscal Orășenesc Zimnicea;

–    504 de contribuabili administrați de Serviciul Fiscal Orășenesc Videle.

Lista contribuabililor bun – platnici poate fi vizualizată accesând următorul link: https://www.anaf.ro/restante/listaalba.xhtml .

 Baza legala: Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 1.923 din 1 noiembrie 2022 privind procedura de publicare a listei contribuabililor care nu înregistrează obligații restante.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole