20.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

duminică, aprilie 28, 2024

Ziua Porților Deschise la Detașamentul de Pompieri Alexandria și Maratonul Acordării Primului Ajutor la Centrul Multifuncțional pentru Tineret din Alexandria

Sănătate

Astăzi, de Ziua Protecției Civile, curtea subunității de pompieri din municipiul Alexandria a fost plină cu tinerii alexăndrineni care au venit să vadă autospecialele de intervenție ale pompierilor și să-i cunoască pe oamenii din spatele hainelor de protecție. Au aflat lucruri interesante despre echipele specializate din domeniul protecției civile, care execută misiuni pirotehnice, de căutare-salvare din medii ostile vieții, de salvare de la înălțime, din zonele contaminate și din mediul acvatic, precum și despre echipamentele pe care le folosesc în astfel de intervenții.

Salvatorii teleormăneni au avut grijă să le transmită și informațiile necesare privind modul de comportare premergător, pe timpul și după producerea unor situații de urgență, precum și o multitudine de materiale informative, din cadrul campaniilor de informare preventivă pentru diferite urgențe, indiferent de tipul acestora (cutremure, inundații, incendii, explozii, accidente chimice, ș.a.).

Tot astăzi, până la ora 18.00, salvatorii teleormăneni au fost și la Centrul Multifuncțional pentru Tineret, din municipiul Alexandria, pentru a învăța teleormănenii cum să acorde primul-ajutor în diferite situații de urgență.

Procedeele și tehnicile au fost adaptate la nivelul de înțelegere al celor care au participat, specifice vârstei pe care o au, fiid vizate, în principal, dezobstrucția căilor aeriene, poziția laterală de siguranță, leziunile ușoare (hematoame, echimoze, entorse, luxații, etc.) și manevrele de resuscitare.

Pentru a înțelege importanța cunoașterii măsurilor de prim ajutor, voluntarii unității alexandrene au prezentat, sub coordonarea formatorului SMURD Teleorman, câteva demonstrații privind acordarea primului ajutor în diferite cazuri.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole