19.3 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 27, 2024

ISU Teleorman – Hală pentru creșterea puilor distrusă de un incendiu

Sănătate

Astăzi de dimineață, în jurul orei 08.15, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 s-a solicitat intervenția pompierilor militari alexăndrineni pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o fermă de creștere a puilor, de pe raza localității Mavrodin.

Pentru gestionarea acestei situații de urgență, la fața locului s-au deplasat rapid trei echipaje de pompieri, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Forțele de intervenție au constatat faptul că incendiul se manifesta în interiorul unei hale, cu degajări mari de fum și focare multiple, cel mai probabil rezultate în urma exploziei de gaze care a avut loc premergător sosirii pompierilor la fața locului. Au fost distruse de foc 19 grile de ventilație, 10 ventilatoare electrice, instalația electrică a halei, aproximativ 300 de hrănitoare de pui, sistemele de adăpare, racordurile de gaze, 4 motoare și ușa de la intrarea halei.

Intervenția pompierilor a fost îngreunată de fumul dens rezultat de arderea materialelor din plastic depozitate în interiorul halei, precum și a suprafeței mari de manifestare (aprox. 3600 mp). Pentru evacuarea fumului, militarii au utilizat mai multe electroventilatoare din dotarea autospecialelor de intervenție, precum și un ventilator cu motor termic de mare capacitate (50000 m3/h), intrat în dotarea unității noastre anul trecut, prin proiectul VIZIUNE, derulat de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Pe timpul acestei misiuni, care a durat aproape patru ore, salvatorii au folosit nu mai puțin de 14 butelii cu aer comprimat, care le-au permis derularea, în siguranță, a operațiunilor de stingere a tuturor focarelor. Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs din cauza unei acumulări de gaze, care a explodat la momentul producerii unui arc electric. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Compartimentul Informare și Relații Publice ISU Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole