15.6 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 27, 2024

COMUNICAT DE PRESĂ cu privire la semnarea contractului de achiziție publică de lucrări pentru realizarea obiectivului de investiții „Reabilitare termică clădiri rezidențiale multifamiliale, blocuri V4, V5, V6, V7 în municipiul Alexandria

Sănătate

Victor Drăgușin, primarul municipiului Alexandria, a semnat contractul de achiziție publică de lucrări pentru realizarea obiectivului de investiții „Reabilitare termică clădiri rezidențiale multifamiliale, blocuri V4, V5, V6, V7 în municipiul Alexandria”, finanțat prin P.N.R.R., Componenta C5 – Valul Renovării.

Scopul investiției îl reprezintă creşterea eficienţei energetice a clădirilor publice şi îmbunătăţirea calităţii mediului, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, reducerea consumului anual de energie primară și promovarea utilizării surselor regenerabile de energie.

Prin realizarea investiției propuse se preconizează atingerea următoarelor obiective:

  • creșterea eficienței  energetice a clădirii rezidențiale multifamiliale și îmbunătățirea calității  mediului  prin reducerea  emisiilor  de gaze cu efect de seră și reducerea  consumului  anual de energie primară și promovarea  utilizării  surselor  regenerabile  de energie;
  •  asigurarea unui confort corespunzător în spațiile de locuit;
  • dotarea  clădirii  conform  normativelor  în vigoare;          
  • reducerea costurilor cu utilitățile.

Astfel, vă aducem la cunoștință principalele lucrări care vor fi executate de către câștigătorul licitației publice, Asocierea S.C. TEAM STAR SUD 2019 S.R.L. (lider) – S.C. ROTARY CONSTRUCTII MENTENANTA S.A. (asociat).

Precizăm faptul că procedura de licitație s-a derulat prin publicarea anunțului de participare simplificat nr. SCN1136559/28.12.2023, pe platforma electronică pusă la dispoziție de SEAP, cu respectarea principiilor care stau la baza atribuirii contractelor de achiziţie publică, astfel cum sunt prevăzute la art. 2 din Legea nr. 98/ 2016 privind achizițiile publice.

Lucrări de intervenții asupra construcției:

– anveloparea clădirii;

– placarea planșeului superior;

– placarea soclului clădirii;

– înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie eficientă energetic;

– execuție șarpantă din lemn, cu învelitoare din tablă;

– montarea de jgheaburi, burlane și opritori de zapadă;

– realizarea unui trotuar de protecție perimetral, în conformitate cu  prescripțiile în vigoare;

– lucrări de reparații la elementele de construcție care prezintă potențial pericol de desprindere și/sau afectează funcționalitatea clădirii reabilitate energetic, inclusiv de refacere în zonele de intervenție;

– lucrări de refacere a finisajelor fațadelor.

Lucrări de intervenții asupra instalațiilor:

– instalare centrală fotovoltaică de producere a energiei electrice din sursă solară, necesară pentru iluminat;

– lucrări de înlocuire a instalațiilor electrice de iluminat din spațiile comune și echiparea acestora cu echipamente moderne și eficiente energetic, corpuri de iluminat tip LED, automate de scară sau senzori de prezență.

Valoarea totală a contractului de achiziție publică pentru realizarea obiectivului de investiții mai sus-menționat este în cuantum de 8.223.132,34 lei, inclusiv T.V.A.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole