15.6 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 27, 2024

EUROPE DIRECT Teleorman a vizitat Colegiul Național „Barbu Știrbei” Călărași

Sănătate

EUROPE DIRECT Teleorman a vizitat ieri, 20 martie, una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din țară și anume Colegiul Național „Barbu Știrbei” Călărași.

Școală-Ambasador a Parlamentului European, Școală europeană, Școală Asociată Organizației Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO), Școală Acreditată Erasmus+ pe Educație Școlară (SE) sau Școală pilot pentru Educație Media… sunt doar o parte dintre titlurile cu care se mândrește această instituție de învățământ preuniversitar întemeiată la anul 1884.

Pentru că anul 2024 este unul extrem de important pentru democrația și viitorul Uniunii Europene, din perspectiva alegerilor europene, am dus „Lecția de informare europeană” la acest colegiu din afara județului Teleorman, dar din Regiunea Sud Muntenia.

Și am vorbit cu gazdele noastre, elevi și cadre didactice, despre instituțiile și prioritățile Uniunii Europene în anul 2024, despre importanța votului și puterea acestuia, despre necesitatea exercitării acestui drept, cu atât mai mult cu cât o parte dintre tinerii participanți la dialog vor vota, anul acesta, pentru prima dată. Totodată, am vizitat site-ul „împreuna-in.eu”, un proiect al Parlamentului European dedicat implicării unui număr cât mai mare de persoane în viața democratică a Europei și, în special, participării la votul pentru alegerile europene din 2024, dar și Portalul european pentru tineret și DiscoverEU, o acțiune a programului Erasmus+ care oferă tinerilor cu vârsta de 18 ani ocazia de a explora diversitatea Europei, de a afla mai multe despre patrimoniul său cultural și istoria sa și de a cunoaște oameni de pe întregul continent prin intermediul permiselor gratuite de călătorie cu trenul.

Ne-am bucurat să descoperim la Călărași tineri interesați de valorile europene și, ca de fiecare dată, am premiat cel mai activ tânăr, ales prin vot democratic, și anume elevul Eryc Dumitrescu, din clasa a X-a G. Felicitări, Eryc!

Mulțumim colaboratorilor și partenerilor noștri: prof. Eufrosina Amza – directorul instituției, prof. Anca Monica Mustățea – director adjunct, prof. Mariana Ciocoi – consilier educativ, prof. Claudia Dăscălescu și prof. Maricica Vintilă, pentru implicare și sprijin!

ÎmprEUnă construim viitorul Europei!

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole