19.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

luni, aprilie 29, 2024

ISU Teleorman – Salvatorii teleormăneni au participat la un număr de 76 de misiuni în ultimele 72 de ore

Sănătate

În ultimele 72 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 76 de misiuni.

Din totalul intervențiilor, 62 au fost ale paramedicilor SMURD pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, patru incendii (un incendiu produs la un autoturism și trei incendii de vegetație uscată), patru accidente rutiere, produse pe raza localităților Fântânele, Băneasa, Cosmești și Roșiorii de Vede, o misiune pentru deblocarea unei uși de acces în locuință în vederea facilitării intervenției echipajelor medicale, o misiune pirotehnică pentru asanarea unui element de muniție (un cartuș calibru 20 mm), descoperit pe raza localității Vitănești, două misiuni în sprijinul echipajelor SAJ Teleorman și două misiuni de recunoaștere la obiective socio-economice cu aglomerări de persoane.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Controale, nereguli, sancțiuni

Pe linie preventivă, inspectorii unității noastre au efectuat patru controale de specialitate în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor la operatorii economici care depozitează îngrășăminte chimice și la un operator economic din domeniul comerțului, de pe raza localităților Mârzănești, Roșiorii de Vede, Măldăeni și Plosca. Pe timpul acestor verificări, au fost constatate o serie de nereguli, motiv pentru care au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în cuantum de 2500 de lei.

Au fost avute în vedere măsurile privind prevenirea și stingerea incendiilor, constând în dotarea cu stingătoare a clădirilor, menținerea liberă a căilor de acces și evacuare, exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice, funcționarea la parametrii optimi a hidranților exteriori și interiori, accesul autospecialelor de stingere în zona clădirilor, funcționarea instalațiilor de detecție, semnalizare și avertizare în caz de incendiu din interiorul clădirilor și deținerea autorizației de securitate la incendiu. Totodată, pe timpul acțiunilor preventive au fost instruite persoanele responsabile în domeniul P.S.I., atât asupra modalităților de coordonare a evacuării în cazul producerii unor situații de urgență, dar și asupra utilizării mijloacelor de primă intervenție.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Mai multe date cu privire la evenimentele gestionate de unitatea noastră regăsiți pe site-ul www.isuteleorman.ro, la rubrica Știri și informații/Buletine și comunicate de presă, sau accesând linkul https://www.isuteleorman.ro/index.php/stiri-si-informatii/buletine-informative-si-comunicate-de-presa.

                                                                                                Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole