11.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, mai 4, 2024

CONFERINȚA ANUALĂ a Filialei Județene ,,Mihai Viteazul” Teleorman a ANCMRR din MAI

Sănătate

Marți 16 aprilie 2024, în sala de ședințe a Clubului Pensionarilor din municipiul Alexandria, s-a desfășurat Conferința Anuală a ANCMRR din MAI – Filiala Județeană ,,Mihai Viteazul” Teleorman.
Ședința s-a desfășurat în prezența unor invitați ca: Lt.col.(r.) Ioan BRÎNCOVEANU – Președintele Filialei Județene ,,Gl. David Praporgescu” a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din MApN, C-dor (rtg.) Marin ȘTEFAN – Președintele Filialei Județene Teleorman a Asociației Naționale a Veteranilor de Război (din MApN și MAI), precum și a domnului Petre CIOABĂ – Președintele Alianței Județene a Pensionarilor din Teleorman ( și Președinte al Comitetului Civic de Dialog Social din cadrul instituției Prefectului județului Teleorman).
Deasemenea, au fost prezenți și unii președinți ai subfilialelor asociației ( din: munic. Turnu-Măgurele – Plt.adj.r. Nicolae IUTA, munic. Roșiori de Vede – Plt.adj.r. Nicolae CUNĂ, orașul Videle – Col.r. Constantin RADU), unii reprezentanți ai subfilialei din orașul Zimnicea, precum și alte câteva zeci de camarazi rezerviști din subfiliala din municipiul Alexandria.
Am fost onorați de prezența unui invitat special, domnul General maior(în retragere) Iancu ȘTEFAN ( membru în Filiala București a ANCMRR a MAI, un camarad de nădejde și apropiat de membrii filialei noastre, care a participat la mai multe activități și evenimente alături de noi). Din păcate, din partea eșalonului superior nu a mai putut ajunge la ședință, responsabilul de zonă – domnul Lt.Col.(r.) Tudor MĂMĂLIGAN, Șef de Departament în cadrul Comitetul Executiv al ANCMRR din MAI ( care a participat la înmormântarea unui camarad din conducerea asociației). Ședința a fost condusă de către Col(r.) Liviu- Sorinel SANDU, Președintele Asociației noastre. După prezentarea scopului adunării, urarea de bun venit și prezentarea invitaților, a urmat intonarea Imnului național al României și s-a ținut un moment de reculegere în memoria camarazilor care nu mai sunt printre noi. În continuare, a fost prezentată și votată ordinea de zi, respectiv: 1 – Darea de seamă cu privire la activitatea Comitetului și Biroului Executiv al filialei pentru anul 2023-2024 (Col.r. Sandu Liviu-Sorinel); 2 – Execuția financiar-contabilă pe anul 2023. Aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2024 și descărcarea de gestiune pe anul 2023 (Col.r. Alexandru-Constantin RADU, Prim-vicepreședinte); 3 – Raportul Comisiei de Cenzori pe anul 2023 (Col. rtg. Tudor COSTEA); 4 – Proiectul programului de activități al filialei pe anul 2024 ( Col.r. Sandu Liviu-Sorinel); 5 – Adoptarea Hotărârii; 6 – Diverse și luări de cuvânt. Au fost prezentate, în amănunt, activitățile și acțiunile organizate și desfășurate – cu realizările, greutățile și neajunsurile întâmpinate, precum și cele programate a fi organizate în anul acesta. Au fost evidențiate (și au fost aduse mulțumiri pentru modul de colaborare și sprijinul acordat în organizarea unor acțiuni sau evenimente) entitățile și instituțiile județene, respectiv: structurile asociative ale rezerviștilor militari teleormăneni uniți (ANCMRR a MApN, SCMD, LADPM), Asociația Națională a Veteranilor de Război, Asociațiile de pensionari, Centrul Militar Județean Teleorman, Inspectoratul de Poliție Județean Teleorman, Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,General de brigadă ION BUNOAICA” Teleorman, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Județean ,,A.D. GHICA” Teleorman, Biroului Teritorial al SNPPC din cadrul IPJ Teleorman, Primăria municipiului Alexandria, Consiliul Județean Teleorman, Instituția Prefectului Județului Teleorman, Filiala Județeană de Cruce Roșie Teleorman, Serviciul Județean de Imigrări Teleorman, Inspectoratul Județean al Poliției de Frontieră Teleorman. A fost prezentată și votată Hotărârea adoptată. La ultimul punct al ordinei de zi, au luat cuvântul : C-dor (rtg.) Marin ȘTEFAN, Lt.col.(r.) Ioan BRÎNCOVEANU, domnul Petre CIOABĂ, Col.(r.) Marian POPA, Col.(r.)Tudor BĂNICĂ, Plt.adj.șef (rtg.) Dumitru CIUCU, Plt.adj.șef (r.) Sorin ALEXANDRU, Gl.mr.**(rtg.) Iancu ȘTEFAN și subsemnatul.
Cei trei președinți ai asociațiilor (de veterani de război, rezerviști militari și ai pensionarilor) au adus mulțumiri pentru invitație și pentru modul excepțional de colaborare cu filiala noastră, (fiind unici, recunoscuți și…invidiați, la nivel de țară) și au felicitat conducerea filialei pentru întreaga activitate și acțiunile desfășurate, urându-ne succes în activitate și făcând apel la unitate și … strângerea rândurilor, pentru a avea mai mult succes și reușite în lupta noastră, pentru obținerea drepturilor legale și înlăturarea nedreptăților, inechităților și discriminărilor.
Deasemenea, ceilalți camarazi care au luat cuvântul, au evidențiat modul exemplar, în care Col.(r.) SANDU Liviu-Sorinel ( împreună cu colegii din comitet și biroul executiv) s-a implicat în conducerea filialei, în organizarea și desfășurarea unui număr impresionant de activități și acțiuni dar și-au exprimat și unele nemulțumiri ori critici ( unele realiste și constructive) față de unele neajunsuri constatate. Deasemenea, și-au exprimat indignarea și nemulțumirea față de faptul că membrii conducerii Asociației Naționale nu sunt mai implicați și că nu sunt prezenți în mass-media centrală, că nu merg la televiziuni, pentru a contracara campania furibundă îndreptată împotriva militarilor, în general și a pensionarilor și rezerviștilor militari, în mod special, pentru a explica (în numele asociației, care reprezintă zeci de mii de rezerviști militari) adevărul și situația reală despre pensiile militare de stat, nemulțumirile noastre și discriminările la care suntem supuși, furia și indignarea noastră pentru umilirea tuturor militarilor (în activitate și cei în rezervă și retragere) prin introducerea pensiilor militare de stat în PNRR, ori despre ultima umilință și discriminare a pensionarilor militari (prin neactualizarea soldei de grad/gradului profesional, în raport cu cei în activitate, și recalcularea pensiilor noastre, în consecință).
Un alt reproș (reiterat și de mine) îl reprezintă faptul că cei din conducerea Asociației naționale nu s-au implicat niciodată în inițierea ori organizarea nici unei acțiuni de protest ( unde, inițiatori, organizatori și participanți direcți, alături de camarazii lor, adică de noi…, nu au fost decât unii lideri ai unor sindicate din MAI, ori doar unii președinți ai unor structuri reprezentative ale rezerviștilor militari – amintind aici pe cel al SCMD precum și cel al LADPM), de-a lungul ultimilor ani, unde la toate aceste acțiuni revendicative, camarazii mei, rezerviștii militari teleormăneni uniți (MAI și MApN), au participat de fiecare dată .
La rându-mi, în intervenția mea, am prezentat și explicat modul de implicare și evidențiere a tuturor acțiunilor și activităților noastre în mass-media teleormăneană și națională ( în calitate de membru în comitet și în biroul executiv – purtător de cuvânt), dar și a tuturor demersurilor și solicitărilor…inițiate, întreprinse și înaintate de către conducerea filialei noastre, ori cele întreprinse de către conducerea centrală a Asociației (față de/ către decidenții politici și militari, multiplele sesizări către forurile competente – președinție, parlament, guvern, ministere, Avocatul poporului, Curtea Constituțională…inclusiv despre acțiuni în justiție, de-a lungul a circa șapte ani de zile).
Domnul Gl.mr.**(rtg.) Iancu Ștefan, la rându-i, a felicitat conducerea filialei pentru rezultatele foarte bune obținute, ținând să evidențieze că, din ce cunoaște dumnealui, camarazii noștri teleormăneni se bucură de încredere și apreciere din partea conducerii asociației naționale, fiind printre cele mai bune filiale din țară, și că domnia sa (teleormănean la origine, fost inspector șef al IPJ Teleorman și fost adjunct al inspectorului general al IGPR), are o relație foarte apropiată de camarazii teleormăneni, îi cunoaște pe foarte mulți dintre ei, că a colaborat foarte bine în toți acești ani, și a participat cu multă plăcere și drag, la unele activități ori evenimente foarte frumoase, plăcute și bine organizate.
Recent, cu ocazia sărbătoririi Zilei Poliției Române, dumnealui i-a înmânat președintelui filialei noastre, o diplomă aniversară precum și un tablou ( cu o dedicație specială pentru toți membrii filialei), în semn de respect, apreciere și recunoaștere, pentru întreaga activitate a asociației.
În încheierea ședinței, Col.(r.) Sandu Liviu – Sorinel, a mulțumit camarazilor pentru susținere și încrederea acordată precum și pentru sprijinul acordat, reamintind celor prezenți problemele actuale, de interes.
În acest sens, a prezentat și acțiunile omagiale ce urmează a fi desfășurate în perioada următoare, pentru sărbătorirea ,,Zilei Rezervistului Militar” (la data de 31 mai), cu accent pe organizarea și desfășurarea competiției sportive ,,Cupa Rezervistului Militar” – Ediția a IV-a.
La final, a menționat că pe data de 5 Iunie sărbătorim ,,Ziua ANCMRR din MAI” și ne-a mulțumit, tuturor, pentru participarea la acest eveniment, invitându-și camarazii (disponibili și doritori) la o ,,misiune” de … socializare.
În mod special, se cuvine să aducem mulțumiri conducerii Primăriei municipiului Alexandria, personal domnului primar Victor DRĂGUȘIN, pentru sprijinul constant acordat în organizarea și desfășurarea unor astfel de activități ori evenimente, precum și pentru invitația conducerii filialei noastre de a participa la toate evenimentele și activitățile, organizate pe plan local.

PATRIE, ONOARE, DEMNITATE!

Col.(r.) Orodel Emilian

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole