11.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, mai 4, 2024

Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au participat la un număr de 70 de evenimente

Sănătate

În ultimele trei zile, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 70 de evenimente.

Din totalul intervențiilor, 61 au fost ale paramedicilor SMURD pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, două evenimente rutiere, patru incendii, dintre care unul la un autoturism din localitatea Turnu Măgurele, unul la o anexă gospodărescă din localitatea Scrioaștea și două de vegetație uscată, o misiune pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, o intervenție pentru salvarea unui animal și o  misiune  în sprijinul echipajului SAJ Teleorman.

În data de 21.04.2024, în jurul orei 00.30, pompierii militari teleormăneni au fost alertați pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, de izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească din localitatea Scrioaștea. Pentru gestionarea acestei situații de urgență, la fața locului s-au deplasat trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Colegii noștri au reușit să stingă focul în limitele găsite, salvând bunuri materiale estimate la peste 150.000 de lei. Pe timpul misiunii de stingere, pompierii au evacuat și patru butelii care prezentau pericol de explozie. Au ars anexe gospodărești pe o suprafață de aproximativ 50 mp și materiale de construcții, pagubele fiind evaluate la suma de circa 10.000 de lei. Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că evenimentul s-a produs de la focul în spații deschise lăsat nesupravegheat.

Controale, nereguli, sancțiuni

Pe linie preventivă, inspectorii unității noastre au efectuat trei controale de specialitate în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor la un operator economic și instituțiile publice din localitățile Alexandria și Peretu. Pe timpul acestor verificări, au fost constatate o serie de nereguli, motiv pentru care au fost aplicate 25 sancțiuni contravenționale în cuantum de 10.000 de lei.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole