17.2 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

luni, mai 6, 2024

ISU Teleorman – Intervenții, exerciții și controale PSI efectuate de salvatorii teleromăneni

Sănătate

În ultimele 48 de ore, efectivele I.S.U. „A.D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit la 36 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, la două intervenții în sprijinul echipajelor medicale SAJ Teleorman, la o misiune pentru salvarea unui animal, la o intervenție pentru deblocarea unei uși de acces în locuință în vederea facilitării intervenției echipajelor medicale, la o misiune pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, la un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la Spitalul Orășenesc Zimnicea și la trei misiuni de recunoaștere și informare preventivă.

Ieri, am fost solicitați să intervenim pentru stingerea unui incediu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Crângeni. Până la sosirea forțelor de intervenție profesioniste, membrii SVSU Crângeni, aflați mai aproape de acest incendiu, au acționat rapid cu o autospecială de stingere și au lichidat focul.

Cu această ocazie reamintim importanța funcționării SVSU într-o localitate, care este mult mai aproape de comunitate și poate acționa rapid pentru protejarea cetățenilor.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Pe linie preventivă, inspectorii unității noastre au efectuat trei controale de specialitate în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor la un operator economic din localitatea Poeni și la unitățile sanitare din localitățile Zimnicea și Turnu Măgurele. Pe timpul acestor verificări, au fost constatate o serie de nereguli, motiv pentru care au fost aplicate 22 sancțiuni contravenționale în cuantum de 5.500 de lei.

Crearea unei culturi preventive în comunitățile noastre prin cunoaşterea diferitelor tipuri de riscuri şi a măsurilor de prevenire a acestora, precum şi a comportamentului adoptat în cazul producerii lor, rămâne obiectivul principal al pompierilor militari teleormăneni, motiv pentru care activitățile de control și informare preventivă vor continua și în perioada următoare.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole