20.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, mai 24, 2024
spot_imgspot_img
spot_img

Europe Direct Teleorman – Colegiul Național „A. I. Cuza” Alexandria desfășoară, în această perioadă, proiectul „Săptămâna verde”

Sănătate

Colegiul Național „A. I. Cuza” Alexandria desfășoară, în această perioadă, proiectul „Săptămâna verde”. În acest context, echipa EUROPE DIRECT Teleorman, în formula: Marinela Rușanu – manager de proiect, Aurelia Bărbuț – consilier comunicare și Tedy Stîngă – voluntarul anului 2023, a realizat comunicarea „Pactul Verde European”, activitate ce a abordat provocările de mediu, schimbările climatice ce reprezintă amenințări la adresa existenței Europei și a întregii lumi, măsurile necesare pentru construirea unei Europe neutre din punct de vedere climatic, verde, echitabilă și socială.

Evenimentul a avut loc la invitația Colegiului Național „A. I. Cuza”, coordonator fiind prof. Marin Floricica, acțiune la care au participat elevi de la clasele a XI-a și a XII-a.

Și am vorbit cu gazdele noastre despre viitorul Europei care depinde de o planetă sănătoasă, despre Pactul verde european ca strategie a Uniunii Europene care urmărește să plaseze UE pe calea către o tranziție verde, cu obiectivul final de a atinge neutralitatea climatică până în anul 2050, despre reciclare și disocierea creșterii economice a continentului de utilizarea resurselor, despre zero emisii nete de gaze cu efect de seră, până în anul 2050. Pentru a înțelege cât mai ușor problemele de mediu cu care se confruntă planeta noastră, am vizionat împreună câteva materiale video realizat de influencerul #Dezaburit având ca teme: defrișarea, poluarea, consumul de resurse.

Am mers la Alexandria cu publicații editate de Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene, darși cu materiale promoționale realizate din materiale prietenoase cu mediul. Și, cum ne este obiceiul, am premiat cel mai activ elev. El se numește Teodor Stănilă, de la clasa a XI-a B. Felicitări, Teo!

Cu siguranță, schimbările climatice sunt cea mai mare provocare a vremurilor noastre! De aceea, sperăm ca prin acțiunile noastre de informare și conștientizare să inspirăm tinerii să acționeze pentru un viitor mai sustenabil, mai verde, mai echitabil.

Schimbarea suntem noi!

Aurelia Bărbuț, Marinela Rușanu

foto: Tedy Stîngă

spot_img
- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img

Ultimele Articole