34.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, iulie 16, 2024
spot_img

Jurnalul de weekend al ISU Teleorman

Sănătate

În ultimele 72 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 74 de misiuni.

Din totalul intervențiilor, 66 au fost ale paramedicilor SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, trei incendii, dintre care două de vegetație uscată și resturi menajere, pe raza localităților Poeni și Zimnicea și un incendiu de locuință, în localitatea Plosca,  două accidente rutiere, rezultate cu două victime, care s-au produs pe raza localităților Brânceni și Fântânele, o salvare de animal, căzut într-o fântână din localitatea Târnava și două misiuni de recunoaștere la obiective socio-economice cu aglomerări de persoane.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Controale, nereguli, sancțiuni

Pe linie preventivă, inspectorii I.S.U. Teleorman au efectuat cinci controale de specialitate în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor la operatorii economici și instituțiile publice din localitățile Pietroșani, Alexandria și Zimnicea. Colegii noștri au avut în vedere respectarea măsurilor privind prevenirea și stingerea incendiilor, constând în dotarea cu stingătoare a clădirilor, menținerea liberă a căilor de acces și evacuare, exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice, funcționarea la parametrii optimi a hidranților exteriori și interiori, accesul autospecialelor de stingere în zona clădirilor, funcționarea instalațiilor de detecție, semnalizare și avertizare în caz de incendiu din interiorul clădirilor și deținerea autorizației de securitate la incendiu. Totodată, pe timpul acțiunilor preventive au fost instruite persoanele responsabile în domeniul P.S.I., atât asupra modalităților de coordonare a evacuării în cazul producerii unor situații de urgență, dar și asupra utilizării mijloacelor de primă intervenție.

Subliniem faptul că acolo unde neregulile nu au putut fi remediate pe timpul verificărilor, s-au impus anumite termene de înlăturare a deficiențelor și s-au aplicat 17 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 30500 de lei.  

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Mai multe date cu privire la evenimentele gestionate de unitatea noastră regăsiți pe site-ul www.isuteleorman.ro, la rubrica Știri și informații/Buletine și comunicate de presă, sau accesând linkul https://www.isuteleorman.ro/index.php/stiri-si-informatii/buletine-informative-si-comunicate-de-presa.

Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole