26.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, iulie 16, 2024
spot_img

MESAJE DE FELICITARE

Sănătate

DRAGI CAMARAZI REZERVIȘTI,

31 MAI – ZIUA REZERVISTULUI MILITAR, reprezintă pentru noi un prilej onorant, de a vă transmite, calde și sincere urări de sănătate, viață lungă și fericire, alături de cei dragi, precum și respectul și prețuirea noastră pentru dăruirea, curajul și devotamentul de care ați dat dovadă, de-a lungul anilor, în slujba interesului național, pentru promovarea tradițiilor și a spiritului patriotic și ostășesc.

Jurământul militar de credință, depus față de țară, precum și deviza ,,PATRIE, ONOARE, DEMNITATE „, reprezintă crezul nostru, al rezerviștilor militari, care ne obligă să contribuim, alături de oamenii responsabili, la curățarea morală a societății românești, precum și la apărarea drepturilor și libertăților cetățenești, dobândite cu truda și jertfa înaintașilor noștri.
Acum, la ceas de sărbătoare ( când aniversăm 14 ani de la instituirea, prin H.G. nr. 467 din 12.05.2010, a ,,Zilei Rezervistului Militar”, precum și a 34 de ani de la înființarea celor două asociații naționale – ANCMRR ale MApN și MAI), reiterăm îndemnul la UNITATE structurală și de corp, fiind imperativ necesar de a ne uni eforturile și energiile pentru a lupta, cu hotărâre și cu toate ,,armele” noastre legale, pe care le avem ,,în dotare”, pentru înlăturarea grabnică a nedreptăților, batjocorii și discriminărilor la care sunt supuși pensionarii militari, în mod continuu și nemeritat, în ultimii paisprezece zece ani, de către toate guvernele care s-au succedat, sfidându-ne constant prin neaplicarea unor legi votate și refuzând, cu obstinență, să ne acorde drepturile financiare legitime.

LA MULȚI ANI, STIMAȚI ȘI ONORABILI CAMARAZI REZERVIȘTI, SĂ FIM UNIȚI ȘI SĂ AVEM ÎNCREDERE CĂ NE VOM RECÎȘTIGA DREPTURILE LEGALE!

PREȘEDINTELE Fil. Jud. ,,Gl. David Praporgescu” Teleorman a CMRR din MApN – Lt.col.(r.) Brîncoveanu Ioan

PREȘEDINTELE Fil.Jud. ,,Mihai Viteazul” Teleorman a ANCMRR din MAI (și Președinte al Fil.2 Alexandria a SCMD) – Col.(r.) Sandu Liviu-Sorinel

DRAGI CAMARAZI,

În fiecare an, la 31 Mai, sărbătorim Ziua Rezervistului Militar, sărbătoare plină de semnificaţii pentru toţi cei care au slujit, un număr important de ani, sub falduri de tricolor, Țara și Poporul, cărora le-a jurat credinţă nestrămutată, până la sacrificiul suprem.

Instituirea Zilei Rezervistului Militar prin Hotărârea Guvernului nr. 467/2010, reprezintă o recunoaștere a meritelor cadrelor militare în rezervă sau în retragere, acestea fiind un adevărat reper de stabilitate și încredere pentru Poporul Român. Rezerviştii militari sunt o categorie socio-profesională cu un statut bine definit în cadrul societăţii româneşti contemporane, care merită recunoaştere, respect şi preţuire din partea societății și a Țării în condițiile în care militarii în rezervă au obligația de a participa la diferite forme de pregătire iar în situații de criză și război vor fi mobilizați pentru a participa la apărarea țării împreună cu militarii activi.

În acest an însă, când situația geopolitică regională este extrem de gravă, întrucât războiul a ajuns la granița de est a României, Conducerea statului român trebuie să manifeste, conform Constituției României, responsabilitate pentru securitatea și apărarea țării și să ia măsuri pentru întărirea sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională.
Din păcate, realitatea zilelor noastre, chiar și în condițiile unui climat de insecuritate la granițele Patriei, arată că Rezerva Armatei Române este marginalizată de către politicienii și guvernanții care ignoră constant situația socială a militarilor în rezervă și retragere extrem de deficilă din punct de vedere al pensiilor militare și al asistenței medicale.
Cea mai elocventă dovadă este nerespectarea Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, care a statuat principiile pentru calcularea pensiilor militare pe baza Legii nr. 80/1995 și a criteriilor elaborate de Ministerul Apărării Naționale.
OUG 59/2017 a stopat procesul actualizării pensiilor militare cu creșterile soldelor militarilor în activitate și de 7 ani pensiile militare nu au fost majorate cu procentul de creștere al soldelor militarilor activi.
Cea mai recentă discriminare între militarii activi și rezerviști s-a produs recent prin majorarea soldei de grad numai la activi.

Această realitate ne îndeamnă ca, de Ziua Rezervistului Militar pe care o sărbătorim acum, să facem din aceasta încă un moment de reflecție și acțiune asupra unității tuturor rezerviștilor pentru apărarea idealurilor și intereselor noastre comune, pentru onorarea Legământului Sfânt față de Țară.
Să depunem toate străduințele și eforturile noastre ca să rămânem uniți și puternici!

Cu prilejul acestei sărbători, în numele Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Alexandru Ioan Cuza”, adresez cadrelor militare în rezervă sau în retragere din întregul Sistem Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională,
soțiilor acestora, femeilor cadre militare în rezervă, membrilor de familie cele mai bune gânduri de sănătate, urări de succes în activitatea cotidiană și împliniri în viața personală, sub deviza:
PATRIE, ONOARE, DEMNITATE.

La mulți ani, dragi camarazi!
Așa să ne ajute Dumnezeu!

Președintele ANCMRR ,,Alexandru Ioan Cuza” a MApN
General-locotenent (rtg) Neculai BĂHNĂREANU

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole