34.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, iulie 16, 2024
spot_img

ISU Teleorman – Locuință cuprinsă de flăcări în localitatea Măgura cu Liliac

Sănătate

Astăzi de dimineață, în jurul orei 08.50, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 s-a solicitat ajutorul pompierilor militari roșioreni pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Măgura cu Liliac. La sosirea celor trei echipaje de salvatori, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, focul se manifesta generalizat în interiorul locuinței și la acoperișul acesteia, pe o suprafață de circa 80 mp, cu pericol de extindere și distrugere a anexelor gospodărești din apropiere. Un bărbat, de circa 66 de ani, în încercarea de a stinge focul, a suferit arsuri la nivelul feței și membrului superior drept, iar o tânără, de aproximativ 19 ani, a acuzat un atac de panică. După ce au primit primul ajutor calificat, prima victimă a fost transportată la spital, iar cea de a doua a refuzat acest lucru.

            Incendiul, care a fost localizat și lichidat în limitele găsite, în aproximativ o oră și jumătate, se pare că a izbucnit de la aparatul de gătit lăsat în funcțiune nesupravegheat.

Pentru prevenirea unor situații asemănătoare, atragem atenția tuturor gospodinelor să manifeste prudență în activitățile pe care le desfășoară și să respecte următoarele recomandări:

– nu lăsaţi mâncarea pe foc, nesupravegheată;

– după ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit cuptorul şi aragazul;

– nu lăsaţi copiii singuri în bucătărie. Păstraţi chibriturile şi brichetele acolo unde aceștia nu pot ajunge şi amplasaţi un dispozitiv de siguranţă la uşa de la cuptor;

– curăţaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturi de mâncare de pe aragazurile, plitele şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc uşor;

– manifestați prudență la buteliile de aragaz și închideți robinetul acestora după folosire.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

  Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole