13.8 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, martie 25, 2025

ISU Teleorman – 44 evenimente în ultimele 72 de ore

Sănătate

În ultimele 72 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 44 evenimente, după cum urmează:

– 37 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;

– 3 incendii, dintre care unul izbucnit la o locuință din localitatea Blejești, unul la o anexă gospodărească din municipiul Turnu Măgurele și un incendiu de vegetație uscată;

– o misiune în sprijinul SAJ Teleorman, pentru preluarea unei persoane cu probleme de sănătate;

– 2 intervenții pentru deblocarea unor uși de acces în locuințe, astfel încât echipajele medicale să ajungă la persoanele cu probleme de sănătate; – un accident rutier, produs în județul Girgiu, pe raza localității Toporu, la care a intervenit Punctul de lucru Drăgănești Vlașca, cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD.

Pe latură preventivă, în trei zile, pompierii militari teleormăneni au continuat misiunile de creștere a gradului de siguranță pentru cetățeni, în localitățile Bujoreni și Piatra, efectuând 3 controale de specialitate la operatorii economici din domeniul comerțului și la unitățile de învățământ. Colegii noștri au reușit să remedieze mai multe deficiențe constate la construcțiile vizate de controale, însă au fost nevoiți să aplice și 9 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 1500 de lei.

Au fost avute în vedere măsurile privind prevenirea și stingerea incendiilor, constând în dotarea cu stingătoare a clădirilor, menținerea liberă a căilor de acces și evacuare, exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice, funcționarea la parametrii optimi a hidranților exteriori și interiori, accesul autospecialelor de stingere în zona clădirilor, funcționarea instalațiilor de detecție, semnalizare și avertizare în caz de incendiu din interiorul clădirilor și deținerea autorizației de securitate la incendiu. Neregulile sancționate cu amendă au fost:

– cu 1000 de lei, nedotarea unei clădirii publice cu instalație de paratrăsnet;

– cu 500 de lei, exploatarea defectuoasă a instalației electrice din interiorul construcției.

Prevenirea situațiilor de urgență reprezintă unul dintre obiectivele prioritare ale instituției noastre, aspect realizat atât prin activitățile de informare preventivă, cât și prin intermediul acțiunilor de control. Astfel, activitatea inspectorilor de prevenire are un caracter permanent, iar aceste verificări se organizează continuu, nefiind limitate la anumite categorii de obiective.

Două case, în pericol să fie distruse de flăcări

Ieri dimineață, în jurul orei 07.50, un cetățean a solicitat intervenția rapidă a pompierilor militari din cadrul Detașamentului Videle pentru localizarea și stingerea unui incendiu care se manifesta la două case de locuit, la nivelul ambelor acoperișuri.

Patru echipaje de salvatori, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă de mare capacitate, o autocisternă cu apă și o ambulanță SMURD, au ajuns imediat la locul indicat de apelant, reușind să limiteze extinderea focului la bunurile din apropiere. După aproape două ore de intervenție, pompierii au lichidat în totalitate incendiul și au salvat casele de locuit din vecinătate.

Au ars ori au fost deteriorate acoperișurile ambelor case pe o suprafață cumulată de 60 mp, 4 geamuri și o ușă din termopan. Cauza probabilă a acestui eveniment a fost un scurtcircuit produs la instalația electrică a unei locuințe.

Având în vedere acest eveniment, pompierii militari recomandă cetățenilor respectarea următoarelor măsuri de prevenire a incendiilor:

• nu suprasolicitați instalația electrică folosind mai multe aparate simultan;

• nu lăsați nesupravegheate aparatele electrice sub tensiune;

• instalați și utilizați aparatura electrocasnică respectând cu strictețe indicațiile producătorului ce sunt menționate în prospectul produsului;

• nu utilizați aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecție cu defecțiuni sau cu improvizații;

• verificați periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice și luați măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Compartimentul Informare și Relații Publice

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole