14.4 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, aprilie 30, 2024

Orbeasca – un “caz școală” sau “studiu de caz”!

Sănătate

Pe data de 5 ianuarie 2021, dl.Sorin Cîmpeanu, titularul portofoliului de la Ministerul Educației, declara în cadrul unei emisiuni TV: “Vă anunț că voi lupta cât pot de eficient ca alegerea unui director de școală să se facă pe baza deciziei votului profesorilor titulari din școala respectivă, care au normă întreagă. Cei care au normă întreagă în școală au un ascendent și o influență unii asupra altora și cu siguranță vor ști cum să aleagă un manager. Ăsta este sistemul cel mai corect, prin care un profesor, într-o școală, își alege liderul.”
Și, atunci, vă anunț public, d-le ministru Sorin Cîmpeanu, că mă raliez declarației d-voastră și vă invit să luptăm, împreună, pentru restaurarea normalității și apărarea interesului major al învățământului în școala din cea mai mare comunitate rurală a județului Teleorman. Să apăram și să asigurăm punerea în valoare a votului dat, în cadrul Consiliului profesoral al Școlii gimnaziale nr. 1 Orbeasca, de către cele 52 de cadre didactice(din totalul de 55 încadrate în școală), care, revoltate de numirea în funcția de director, în mod nelegal, vădit arbitrar și nicidecum în interesul școlii, a unui cadru didactic din afara școlii, în detrimentul directorului al cărui mandat a expirat și căruia i s-a refuzat reconfirmarea în funcție, deși este apreciat și dorit de către colectivul de cadre didactice, au votat pentru menținerea/numirea în funcția de director al școlii a d-nei prof.Haită Georgeta și pentru eliberarea din funcție a d-lui prof.Mihai Cornel, proaspăt numit director al școlii de către ISJ Teleorman, prin detașare de la o școală din mun.Alexandria, unde acesta este și titular. Și, nu în ultimul rând, să mai luptăm, d-le ministru Sorin Cîmpeanu, pentru a respecta și pentru a da eficiență juridică Hotărării nr. 1/12 ianuarie 2021 a Consiliului de administrație al Școlii gimnaziale nr. 1 Orbeasca, prin care, cu 12 voturi “pentru”(din totalul de 13 membri, respectiv mai puțin proaspătul numit director interimar) a hotărât menținerea/ numirea în funcția de director a d-nei prof.Haită Georgeta și eliberarea din funcția de director a d-lui prof.Mihai Cornel. Pentru că trebuie să deblocăm de urgență activitatea acestei școli, unde, in semn de protest față de numirea noului director, au demisionat din funcție directorul adjunct, consilierul educativ și membrii tuturor comisiilor din școală, iar cadrele didactice au refuzat să participe la consiliul profesoral convocat de către noul director, care nu s-a putut desfășura cu doar 3 participați din totalul de 55.
D-le ministru Sorin Câmpeanu, în calitate de coleg al d-voastră în Camera superioară a Parlamentului României, vă solicit să luptăm pentru o Românie normală și educată! Însă, trebuie să știm cu toții că nu putem înfăptui acest deziderat decât dacă vom respecta și vom da prevalență voinței legitime a cadrelor didactice, autorităților administrației publice locale și comunității locale, principalii parteneri care concură la buna organizare și funcționare a sistemului educațional! Și să nu uităm că, pentru noi, decidenții politici, învățământul trebuie să rămână o “prioritate națională”!

Senator – Cristescu Ionel Dănuț

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole