12.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, aprilie 30, 2024

Prognoza METEO pentru Teleorman. După 26 aprilie, vremea se încălzeşte, cu temperaturi maxime de până la 20-22 de grade

Sănătate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă estimare a evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor, valabilă pentru următoarele două săptămâni, mai precis în intervalul 19 aprilie- 2 mai 2021.
În Teleorman, la începutul intervalului pe fondul nebulozităţii persistente, valorile termice diurne se vor situa sub normele climatologice caracteristice pentru a doua decadă a lunii aprilie, respectiv o medie de numai 13…14 grade. Ulterior vremea se va încălzi, iar în 22 şi 23 aprilie, se vor atinge maxime, în medie de 19…20 grade, dar spre finalul săptămânii sunt prognozate maxime mai scăzute, în jurul a 16 grade. În această perioadă minimele termice nu vor avea variaţii semnificative şi se vor situa în medie între 4 şi 7 grade. După 26 aprilie regimul termic va fi caracterizat de valori termice normale pentru această perioadă, respectiv o medie regională a maximelor de 20…22 de grade şi de 8…10 grade pentru temperaturile minime. Va ploua pe arii extinse la începutul intervalului, când şi cantităţile de apă vor fi însemnate, iar local şi temporar şi în restul perioadei.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole