14.6 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 20, 2024

Câte voturi vor mai aduce la locale și parlamentare cei 18 etnici maghiari domiciliați în Teleorman?

Sănătate

Dupa cum se stie, la alegerile europarlamentare de anul trecut, etnicii maghiari cu domiciliul in Teleorman, 18 la numar, au adus pentru UDMR un numar impresionant de voturi; 669, de 37 de ori mai multe voturi decat numarul de votanti ai acestei minoritati, cu domiciliul in Teleorman. Lucrul acesta, a creat rumoare si a dat nastere la doua ipoteze. Prima: am avut de-aface cu o migratie de maghiari in Teleorman care au votat partidul etnic UDMR. A doua varianta; populatia romaneasca cu drept de vot s-a saturat de partidele nationale si a pus stampila pe candidatii UDMR. Daca este asa, este foarte grav. Denota ca partidele romanesti si-au pierdut in mare parte increderea in randul electoratului.
Conform cifrelor date de BEC, la europarlamentare, UDMR a primit 669 de sufragii in Teleorman, ceea ce inseamna ca maghiarii sunt mult mai iubiti in aceasta parte de tara, in comparatie cu „morometii”. Trist, dar adevarat!
Urmeaza „localele” si „parlamentarele” (daca ne lasa Covidul si Guvernul). Ar fi interesant de stiut cati maghiari mai locuiesc in „Poiana lu’ Iocan” si cate voturi se vor mai risipi in dispret pentru clasa politica miorita? O clasa politica tot mai preocupata de scandaluri si „profesionista” in „calcat in strachini”.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole