21.8 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 29, 2024

Crestere alarmanta a numaraului de imbolnaviri cu COVID-19 in Teleorman

Sănătate

Odata ce masurile de distantare sociala au inceput sa fie ignorate de majoritatea concetatenilor nostrii, cazurile de imbolnaviri cu COVID-19, au crescut alarmant atat pe plan national dar si local. Pentru prima data de la declansarea pandemiei, Spitalul Caritas din Rosiorii de Vede, este aproape ingenuncheat.Declarat spital suport de la declansarea pandemiei, unitatea sanitara a fost coplesita de numarul de internari dintr-o singura zi. 
22 de persoane, toate din judetul Teleorman suspecte ca sunt purtatoare ale virusului  au solicitat asistenta medicala de specialitate. Managerul unitatii crede ca in asemenea conditii spitalul rosiorean o sa fie coplesit. Totul pe fondul cresterii alarmante a cifrei cu persoane contaminate. In plus numarul de paturi de la ATI este prea mic, pentru a face fata solicitarilor crescande intr-un timp scurt
,, Pentru prima data au fost 22 de internări in 24 de ore din care 6 confirmați ca pozitivi. Restul pacientilor sunt suspecți. La terapie intensiva avem doua persoane care sunt atent monitorizate.,  dar sunt stabile. Tot aici mai este sub supraveghere un suspect. Avem si o veste buna. Au fost externate patru persoane care s-au vindecat . Nu a fost nici un transfer” a declarat dr. Valentina Robu, manager interimar al Spitalului Caritas Rosiori de Vede.
Potrivit unui sondaj national, 92% dintre români spun că de la intrarea în stare de alertă au purtat măști în spații închise, iar 91% susțin că au respectat regula distanțării sociale în public. Toate acestea sunt doar date statistice. Realitatea din teren este cu totul alta. Poti sa iti dai seama cat de interesati suntem de propria sanatate faci un mic efort. La o prima vedere intr-un spatiu comercialii numeri pe cei care poarta masca si pe cei care le ignora. Iar rezultatul este unul dezamagitor. Cert este ca si autoritatile poarta si ele o parte din vina. Daca legea privind distantarea socila si cea a purtarii mastii in spatii inchise ar fi aplicata asa cum trebuie, cifrele de imbolnaviri de la spitalul Rosiori de Vede nu ar fi aparut niciodata.
De la declansarea pandemiei si până astăzi, pe teritoriul României au fost confirmate 35.802 cazuri de persoane infectate cu COVID-19. La inceputul pandemiei faceam 1000 de teste zilnic si aveam cca 300 de confirmati, astazi facem in jur de 18000 de teste si avem cca 800. Aceste cifre ne duc cu gandul ca la o simpla statistica matematica , numarul real al infectarilor zilnice la nivel de tara ar depasii cifra de 1800. Ramane de vazut cum se va desfasura aceasta pandemie din toate perspectivele sale , cat privesc locurile de la terapie intensiva de la nivelul municipiului Bucuresti, vom solicita un punct de vedere doamnei primar Gabriela Firea, care prin ASSMB pastoreste un numar insemnat de spitale municipale.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole