21.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, iulie 26, 2024
spot_img

Ce se intampla cu competitiile fotbalistice care incep in toamna?

Sănătate

Situatia ingrijoratoare cu fotbalistii de la echipele de liga 1 care au fost depistati pozitivi la testul de Coronavirus, care a culminat cu situatia de la Dinamo unde aproape jumatate din lotul de fotbalisti au fost depistati pozitivi cu SARS CoV-2, a pus serios pe ganduri lumea fotbalului implicata in acest fenomen. Daca competitiile de liga 1 si a 2-a vor fi duse, finalmente, la bun sfarsit, se pun intrebarile: ce se va intampla cu partdele de baraj care vor desemna viitoarele echipe promovate in ligile fotbalistice inferioare? Deoarece se stie faptul ca aceste partide sunt programate in luna august, luna preconizata de specialisti ca una in care va exploda numarul de cazuri zilnice de infectati cu Covid-19. Iar a doua intrebare, este legata de inceperea competitiilor fotbalistice in noul sezon, programate pentru liga a 2-a si a 3-a sa inceapa la finalul lunii august si, respectiv, inceputul lunii septembrie. Si nu sunt putini conducatori de cluburi, mai ales cei de la liga a 3-a care isi pun problema daca vor mai avea parte echipele lor de declansarea noii editii competitionale, sau nu. Sau daca noua editie incepe in septembrie si dupa consumarea a 2-3 etape, campionatul se suspenda, intrucat sunt multe voci care spun ca in luna octombrie Romania va intra din nou in carantina prin decretarea starii de urgenta ,pentru o lunga perioada de timp. Aceleasi voci spun ca liderii politici nu solicita presedimtelui cu lacrimi in ochi decretarea starii de urgenta , datorita programarii imediatelor alegeri locale, in ultima zi de duminica din luna septembrie. Dupa consumarea acestui scrutin se va decreta starea de urgenta, iar alegerile parlamentare programate a se desfasura in toamna, in noiembrie sa fie „in aer”.
in fine, revenind la competitiile fotbalistice de liga a 3-a, se cunoaste faptul ca echipele implicate in campionat, sunt in majoritatea lor covarsitoare ajutate financiar de la bugetele locale ale localitatilor. Si cum carantina se instaleaza, evident, ca si activitatea socio-economica si, implicit, incasarile la bugetele locale vor fi mult mai mici. Iar statul nu sprijina echipele de liga a 3-a cu 75 la suta din somajul tehnic. Si de aici un cerc vicios al problemelor. Vom avea fotbalisti din nou neplatiti sau daca vor primi salararii, acestea vor fi diminuate din fonduri insuficiente de la primariile care si asa au o povara serioasa in petioada de pandemie in a colecta fonduri la bugetele locale.
Asa ca situatia nu este deloc linistitoare in fotbalul romanesc, in contextul in care numarul de infectari zilnice este din ce in ce mai mare.
O problema cat se piate de seriasa.

Articolul precedent
Articolul următor
- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole