11.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

miercuri, aprilie 24, 2024

Se va rupe „lanțul de iubire” în Teleorman între PSD-ALDE și Pro România?

Sănătate

Asa cum am sustinut in ultima perioada in editorialele de la VERDE-N FATA, acum mai mult ca oricand, in Teleorman, la nivel de Consilii locale, PSD are nevoie de sprijin post-electoral venit din partea consilierilor ALDE si Pro, pentru a crea o majoritate stabila.
Ultimele semnale primite, nu sunt nici pe departe optimiste. De ce?… Simplu: ALDE, din dispozitia lui Tariceanu, nu va face aliante in teritoriu cu Pro Romania. La randul lor, cei din PSD nu accepta o alianta pre-electorala la locale cu ALDE. Sunt insa deschisi la o alianta in Consiliile locale, post-electorala. Acest mesaj de la PSD a suparat conducerea locala ALDE si, se pare, prin vocea presedintelui Samuel Calota, astazi vor anunta ca, post-electoral, vor merge cu PNL.
Ca urmare, daca astazi Samuel Calota anunta ca nu vor face alianta post-electorala cu PSD, pentru social-democrati lucrurile se complica. Chiar daca PSD a transmis celor de la ALDE, ca „suntem deschisi la o alianta post-electorala, dar nu va putem ajuta in campania electorala decat in modul de a nu va ataca”. ALDE, daca da semnalul astazi ca inchide dialogul cu PSD, risca foarte mult. In perspectiva parlamentarelor, daca nu se „lipesc” de PNL, vor avea probleme serioase privind atingerea procentului de intrare in Parlament la Parlamentare.
O problema va fi si pentru PSD, care fara consilierii ALDE iesiti la locale si cu un Pro Romania nesigur pe scorul atins in aceasta competitie electorala, nu va avea majoritate.
Ce semnal va da azi liderul ALDE Samuel Calota este esential si va schimba mult spectrul politic judetean la nivel de aliante in consiliile locale si Consiliul Judetean.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole